F.C.I:n näyttelysääntömuutos

FCI:n uudet näyttelysäännöt kieltävät näyttelypaikalla koiran näyttelyviimeistelyssä kaikenlaisten välineiden tai aineiden käytön ja sallivat vain koiran turkin harjaamisen ja kampaamisen. Säännöt astuvat voimaan 1.1.2006 (jäsenmailla on kahden vuoden siirtymäaika).

Suomen Kennelliitto EI SAA hyväksyä ja ottaa käyttöönsä sääntöä, joka asettaa näytteille asettajat eriarvoiseen asemaan. Käytännössä tämä sääntö estää osittain näytteilleasettamisen, koska kauempaa saapuvia koiria ei kyetä kunnostamaan näyttelyihin.

Me allekirjoittaneet edellytämme, että Suomen Kennelliiton tulee vedota FCI:hin ja pyytää järkeistämään sääntömuutos niin, että koirien viimeistely näyttelypaikalla on sallittua!

Ole ystävällinen ja täytä jokainen kenttä. Mikäli et halua laittaa tietojasi johonkin kenttään, laita tilalle pelkkä viiva (-). Muista laittaa koko nimesi!
Adressi on postitettu Kennelliittoon 18.1.2006. Adressia voi silti vielä täydentää.
Nimi / Name Kennel Rotu / Breed Kommentti / Comment
--KääpiövillakoiraLoistavaa, ettei koiria saa enää kiusata kemikaaleilla! Harjaaminen ja kampaaminen on sallittu, joten eiväthän ne silti "suttuisia" ole, kuten joku mainitsi?! Onneksi muut ottavat koiran parhaan huomioon puolestanne!
Aino Mäkelä-whippet, bichon frisésäännönmuutos laittaa näyttelilleasettajat eriarvoiseen asemaan, jota vastustan suuresti.
Anita Nivalainen-Bichon FriseYhdyn moniin edellisiin kommentteihin.
Eihän tässä säännössä ole mitään tolkkua!
Anja Vuorinen-Isovillakoira-
Ann-Mari VuorikoskiGreyfun'sKääpiö- ja keskikokoinen villaUskomaton sääntöuudistus! Eipä sitten tarvitse enää lähteä villakoiran kanssa näyttelykehiä kiertämään jos näin käy. Toivottavasti tässä asiassa osattaisiin käyttää järkeä päätöksiä tehtäessä.
Anna Mäkinen-borderterrieriMihin sääntömuutoksella pyritään? Mitä haluataan? Halutaanko laskea suomalaisten koirien taso, loata kaikki turkin eteen tehty työ, pilata muuten erinomaisen koiran ulkonäkö? Vaikka koiran rakenteen tulisi olla se tärkein seikka, jo rotumääritelmä määrittää juuri mm. villakoiran turkin ulkonäön, trimmauksen ja kunnon. Kuka haluaa oikeasti nähdä suttuisia, siistimättömiä koiria suomalaisissa kehissä, joissa säännöt muutenkin tiukkenevat. Vetoan Kennelliittoa muuttamaan sääntöuudistusta turkin näyttelypaikalla siistimisen suhteen.
Anna Uusimäki--Eihän koko säännössä ole järkeä. Ja luulisi kaikkien sen tietävän.
Anne AaltonenPeipolanAmerikancockerspanielikoirat täytyy saada laittaa ennen näyttelyä näyttelypaikalla`!
Anne Jokivuori-am.cocerspanieliAivan älytöntä. Tottakai koira pitää olla trimmattuna mutta viimeistely pitää saada tehdä näyttelypaikalla jos tarve vaatii!
Anne LeskinenBiscuit Bishop'sIso- ja kääpiövillakoiriaMikäli turkkin viimiesteleminen saksin rodunomaisesti kielletään ennen kehää näyttelypaikalla, tulee kieltää samalla myös muut turkinkunnostusmenetelmät, mm. säämiskän käyttö lyhytkarviaisilla roduilla. Näyttelyiden pitkämatkalaisia ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan näyttelyyn lähietäisyydeltä tulevien näytteilleasettajien kanssa. Kaikilla ei ole mahdollisuutta yöpyä ja laittaa koiriaan kuntoon näyttelypaikan välittömässä läheisyydessä. Kun ns. turkkirotujen yksi arvosteluperusteista on nimenomaan turkinlaatu ja sen rodunomaisuus, on sääntö turkin viimeistelyn kieltämisestä kohtuuton.
Anne Penttinen-Bichon FriséEn kannata uudistusta, se on mielestäni yhtä typerä, kuin kiellettäisiin kilpatanssikilpailuissa meikkaus ja hiustenlaitto kilpailupaikalla! Jos tuo uudistus menee läpi, pitää näyttelypaikoille saada erilliset trimmauspisteet kaikille trimmattaville roduille! Uudistus asettaa koirat eriarvoiseen asemaan ja syrjii pitkämatkalaisia!
Anne Penttinen-Bichon FriséVastustan moista sääntömuutosta!! Täysin samaa mieltä muiden kanssa.
Rodut eriarvoistetaan.
Anni Mielonen-tiibetinspanieli, bichon friséTämä sääntö ei saa tulla voimaan! Sääntö supistaisi kilpailijamääriäkin, kun joillakin kauempaa tulevilla ei olisi mahdollisuutta saada koiraansa kehäkuntoon! Mikä ihme on tämän säännön pointti?!
Anni PIhkakoski-bichon friséMitähän tuossakin sääntömuutoksessa olisi järkeä... Yhdyn muiden puheisiin!
Anni Raittinen-Am.cocker.Aivan älyttöntä!Turkki rotu on pakko saada viimeistellä paikan päällä,sillä muuten koira ei välttämättä ole ns.parhaassa mahdollisessa edustukunnossa!
Anniina Henttu-keskikokoinen villakoira-
Annika Mikkola-VillakoiratSe, että koira pitäisi saada rotumääritelmän mukaisessa leikkaustyylissä näyttelyyn vaikeutuu kyllä todella tämän uuden säädöksen kautta. Osalla ihmisistä ei asuin paikallaan asu ammattitaitoista trimmajaa ja trimmaus suoritetaan mahdollisesti joskus näyttely paikalla kasvattajan toimesta. Osa koiran omistajista taas saattaa saada trimmausajan viikkoa ennen näyttelyä, mutta kasvattaja/trimmaaja mahdollisesti siistisi viikossa kasvaneen pinnan näyttelypaikalla tasaiseksi. Kyllä tämä uusi sääntö rassaa aika montaa ihan tavallista harrastajaa, jotka eivät ole itse ammattitaitoisia trimmaajia. Kyllä koiran täytyy saada olla kauneuskilpailussa edustus valmiina... Eihän missitkään ilman meikkiä hipsi lavalle!
Anu Ekonoja-walesinterrieriTällaisella säännöllä koirat ja koiranomistajat saatetaan eriarvoiseen asemaan.
Anu KotilainenWhitemoonwalkerBichon friséEhdottomasti yhdyn muiden mielipiteisiin. Eihän tässä ole mitään järkeä, hinnat nousee, näyttelytilat huononee. Eihän turkkirotuja voi olla viimeistelämättä ennen kehää!!
Anu Kovanen-Käävil, PorvesEi mitään järkeä. Tämä sääntömuutos asettaa trimmattavat rodut ja ei trimmattavat rodut täysin eriarvoiseen asemaan koiranäyttelyissä. Tämähän vaatisi muutoksia jo rotumääritelmiinkin.
Anu Seppänen-Kiinanharjakoira, kääpiösnaut.-
Anu Tirroniemi-Bichon FriseMahdoton ajatus, toivottavasti ei toteudu!! Vastustan 100%!!
Anu VälikangasElansseBichon Frise, LöwchenYhdyn täysin edellisiin kommentteihin. Järjetöntä...
Arja MahlamäkiLovely LionBichon Frisé, löwchen-
Arja SalmelaSarolBouvierYhdyn edellisiin....
Bettina Salmelin-Newfoundlandinkoira-
Carita LundBhanyanankääpiövillakoiraAivan älytön sääntö!
David Pou Gascon-Bichon FriseYhdyn edellisiin mielipiteisiin!
eeva simolasempre liberabichon friseTulee joskus sellainen tunne,että kalliit ilmoitusmaksut kyllä kelpaavat, mutta koirat voisivat jäädä kotiin, ettei paikat likaannu. Koirien turkkien viimeistely on aina tehtävä näyttelypaikalla, muutenhan ne yön yli nukuttuaan näyttäisivät suttuisilta ja sellaisia koiria emme halua tuomareille esittää.Eli edelleen on saatava laittaa koirat kuntoon näyttelypaikalla.
Eeva-Maria Mentunen-esp.vesikoira,kiinanharjakoiraSääntömuutoksessa ei mitään järkeä!
Eija Niemi-KääpiövillakoiraOuti Helin edellä esitti asian erittäin selventävästi.
Eija Pahtakari-afgaaninvinttikoiraJos turkin käsittely kielletään näyttelyalueilla, on näyttelyn järjestäjien syytä varautua siihen, että parkkipaikoille perustetaan trimmauspisteitä näyttelleasettajien toimesta. Tämä ei todellakaan ole järkevää eikä toivottavaa.
Eila LeskinenFeaturingkääpiö/toyvillakoira,-
Elina Alanen-AustralianterrieriEn näe tästä säännöstä mitään hyötyä. Monet tulevat satojen kilometrien päähän eikä koiraa voi kunnostaa asianmukaisen näköiseksi näyttelypaikalla. Ja eivät kaikki voi aamulla lähteä kasvattajan luokse trimmauttamaan... Vaikka oma rotuni onkin näyttelyaamuisin melko helppo tapaus, ymmärrän täysin näiden juuri ennen kehää kunnostettavien rotujen tarpeen siistiä koira juuri näyttelypaikalla.
Elina Keinänen-Bichon friseUskomatonta, että Suomessa (maassa, jota pidin hienonan koiranäyttelymaana) ei ilmeisestikään Kennelliitto pidä jäseniensä puolta ko. asiassa. Toivoisin päättäjien ymmärtävän kuinka tärkeä tämä asia on turkkirotujen omistajille (kasvattajista puhumattakaan). Vastustan uutta sääntöä ehdottomasti!
Elina Kuitunen-kultainennoutajaMinkä ihmeen takia pitää tuollainen sääntömuutos tehdä?
eihän koirat pysy kuljetuksen aikana nätteinä!
tuosta tulee vielä ongelmia näyttely tulosten kanssa?!!
Elina Mäntylä-bichon friseTäysin turhaa olisi asettaa moinen kielto, sillä käsittääkseni ovat ne näyttelyt sujuneet täysin mutkattomasti ilman kyseistä kieltoa. Monet koiriat yksinkertaisesti tarvitsevat viimeistelyn paikanpäällä, muuten on yhtä tyhjän kanssa viedä kehään.
Elina Rajamäki--Järjetöntä! Muuta ovat pukeneet ajatukseni sanoiksi niin monen monta kertaa, että jätän sanomatta.
Elisa Ahokas-villakoiraTämä todellakin asettaa trimmattavat rodut eri asemaan kuin ei-trimmattavat rodut. Mihin tällaista sääntöä tarvitaan?
Elise Prihti-Toy ja KääpiövillakoiraEli kohta täytyy pyytää anteeksi että erehtyi ilmoittamaan koiran näyttelyyn.
Elsi Norhio-briard, cavalier, am.cock.Aivan älytön sääntö. Kyllä trimmattavat rodut tulee saada viimeistellä näyttelypaikalla. Älytöntä myös, että näyttelymaksuja kokoajan nostetaan, mutta rajoituksia ja kieltoja tulee vaan lisää.

Miksei ainakin isompiin näyttelyihin voitaisi pestata karvapartioita, jotka siivoisivat jatkuvasti ympäristöä. Onhan niitä kakkapartioitakin, kyllä moni "kenneltyttö" varmaan mieluummin karvoja siivoaisi.
Emma Valtonen-Bichon FriséMonet ihmiset tulevat satojen kilometrien päähän näyttelystä (minä myös, lukuun ottamatta yhtä näyttelyä) ja asuvat koiriensa kasvattajistakin kaukana. Kuinka tämä kyseinen näyttelyitä harrastava voi viedä koiransa kehään trimmaamattona, varsinkaan jos rotu on trimmattava??
Parhaimmankin trimmaajan trimmi ei kestä upeana yön yli.
Emmi Lepola-Keskikokoinen villakoiraKauempaa tulevilla näyttelyissä käynti vaikeutuu, kun koiran pitäisi jo näyttelypaikalle päästessä olla täysin viimeisen päälle laitettuna. Koira, joka saattaa joutua olemaan useampia tunteja autossa, ei varmasti näytä pitkän matkan jälkeen kuitenkaan niin hienolta mitä ne koirat, jotka tulevat lähempää?

VASTUSTAN tätä F.C.I:n näyttelysääntömuutosta.
Essi Teppola-bichon friseEipä ole edellisiin mielipiteisiin lisättävää. Ei näin typerä sääntömuutos VOI mennä läpi, eihän?
Eve Wallenius--Ei mitään järkeä. Yhdyn edellisiin.
Eveliina I-KääpiösnautseriHalutaanko tällä saada näyttelyihin "ei viimeisteltyjä" koiria. Jos tässä allergia syyt on kyseessä, en usko että allergiset ihmiset tulevat koiranäyttelyyn...
Eveliina Malmi-bichon frisé, villakoira-
Ghita Ahlbom-Kääpiösnautseri-
Hanna Lampimäki-VillakoiratNo just joo, kyllähän olisi mielenkiintoisen näköisiä koiria kehässä, jos tämä sääntömuutos menee läpi. Koiria saa kyllä jalostaa niin, että ne eivät esim. pysty synnyttämään pentujaan kapean takapään takia, mutta niiden esittäminen näyttelyssä saksilla siistityssä turkissa ei ole luvallista.
Hanna VuoriVillishillsVillakoiratAivan älytön sääntö!!!!
Yhdyn kaikkiin täällä olleisiin kommentteihin!!
Toivottavasti sääntö saadaan peruuntumaan!
Database service by YourWebApps.com