HOME

DBApps will be shutting down on February 28.

Mari kita kritik
PARTI POLITIK MALAYSIA

SEBUAH LAMAN UNTUK PARTI POLITIK MALAYSIA SECARA MEMBINA DEMI KEMAJUAN NEGARA.
Tekan butang "Enter Record".

PERKARA: KELEMAHAN: CADANGAN:
DAPENGGAN MENYERTAI BARISAN ALTERNATIFWalau apapun alasan DAP sepatutnya menyertai Barisan Alternatif untuk menafikan monopoli BN selama lebih 40 tahun dalam pemerintahan di Malaysia. TIDAK dinafikan bahawa terdapat perselisihan dasar antara PAS dengan DAP, tetapi jika ditimbang dan dihalusi ia teramat kecil jika dibandingkan perselisihan yang terdapat antara DAP dan BN. DAP akan lebih cemerlang dalam pilihanraya umum akan datang jika ia kembali ke pentas ceramah PAS dan Keadilan.more
Islamic StateAgainst the ConstitutionDAP has launched the “No to 911, No to 929” People’s Awareness Campaign to defend and uphold the 1957 Merdeka Constitution “social contract” before it is too late, as the people has only the window of opportunity of less than 12 months before the next general election to say loud and clear “No” to the “929” declaration.

(10/5/2002)

more
UMNO dan HUDUDMengatakan Hudud DI Terengganu dan kelantan Adalah Hudu PAS.Sediakanlah Hudud sebenar kata Mohd Sayuti Omar:
"Akhirnya Datuk saya sedang menanti dan amat mengharapkan UMNO akan mengemukakan hudud yang sebenarnya. Sebelum ini UMNO menuduh Hudud di Kelantan dan Terengganu bukan asli, tetapi ia adalah ciptaan PAS. Ini bermakna ada yang original dan pure atau yang sebenar-benarnya.

Bukan sahaja saya, tetapi banyak orang menanti hudud yang dikemukakan oleh UMNO. Biarlah kalau tidak mahu melaksanakannya, atas musalahat politik berbilang kaum, bimbang kehilangan undi dan sebagainya, tetapi cukup setakat mengemukakan deraf sahaja untuk membolehkan orang ramai membuat perbandingan mana yang benar dan mana yang palsu.

Percaya dan yakinlah perkara ini tidak merugikan UMNO. Sekiranya Hudud UMNO lebih asli dan tulen, nescaya orang akan menerimanya. Kebenaran itu tetap akan menang dan kebatilan itu akan musnah. Sebaliknya kalau UMNO masih membisu dan enggan mengemukakan deraf hududnya, selama itulah orang akan menerima hudud PAS sebagai hudud yang dituntut di dalam Quran.
"
dalam laman www.mahazalim.net
more
HUDUD PAS DI T'GANU & KELANTANMEMANG PAS SANGAT LEMAH DIA PUNYA POLITIK. MENGGUNAKAN DAN MENJUAL UGAMA SUPAYA DI UNDI-UNDI. MENGKRITIK ORANG SECARA PERIBADI. HADI WANG MEMANG BUKAN ULAMA TULEN. SEMASA SEMBAHYANG DIA AHANYA INGAT PAS DAN POLITIK. TUHAN HILANG. UGAMA APA? BUBARKAN PAS.more
UMNO BACULUMNO CIUMBULU

UMNO seharusnya malu kerana ia menang bukan kerana kekuatan parti itu,tetapi ia menang kerana main kotor .dahlah guna harta rakyat,mengaku hak dia .jalan duit rakyat yang bagi,kata harta dia.las-las semua dia kata hak dia .apa punya banganglah amno!!.org umno tak tau org yang menyokong pemeritah yang tidak adil, tidak mengamalkan undang2 Allah itu berdosa besar. silap2 boleh jatuh syahadah kerna menolak hukum allah.semaklah ayat alquran dalam surah al-anam ayaat 70 .dasar pejuangam pas berbiza dgn amno.dasar pas ialah islam,dasar amno ialah perjuangkan fahaman nasionalis sempit yang bercangggah dengan fahaman ahli sunnah wal jamaah. bangsa bukanlah untuk diperjuangkan ,bangsa diciptakann allah merupakan qada dan qadar ketentuan Allah untuk saling kamu mengenali antara satu dengan yang lain bukan untuk diperjuangkan(surah al hujurat- 13 . wahai orang amno sedarlah bahawa kamu hidup dalam fahaman nasionalis bukan fahaman ahli sunnah waljamaah
more
'Manifesto Barisan Alte jadikan rakyat sebagai kerajaan....'more
Janji kosong PASSaya merasa sunguh kecewa dengan pas dan keadilan kerusi yang ditandingi mereka jika mereka menang semua pun masih belum cukup untuk majoriti 2per3 yang diperlukan untuk meminda perlembagaan bagi memasukkan hukum hudud sebagai undang undang jenayah.Maka jelaslah kepada saya sekarang mereka tidak serius terhadap janji mereka dan mereka bukan mahu melaksanakan hudud sebaliknya hanya mahukan jawatan dan elaun bulanan wakil rakyatJangan menyokong mereka ini sehingga mereka serius terhadap janji merekamore
Perkataan ISLAM terlalu suci untuk di gunakan dalam politikDi Malaysia PAS telah menggunakan nama Islam dengan tidak selayaknya.Rata rata pemimpin dan pengikut PAS hanya bijaksana menterjemah Islam dalam porla pemikiran mereka yang sempit mengenai Islam.Kafir mengkafir tidak sewajarnya di jadikan hujjah oleh PAS walaupun dalam apa jua terjemahan yang ingin di gunakan. Kafir tidaknya seseorang bukan PAS yang menentukakan.Muhasabahlah pada diri kalian di dalam PAS apa yang telah kalian lakukan terhadap maruah Islam.PAS lupa kerana apabila kalian menuding satu jari kepada orang lain sebagai kafir ; tiga jari kalian telah menuding kalian pula.Kini PAS tewas bukan kerana UMNO atau Pak Lah hebat tetapi PAS tewas dan di malukan kerana diri sendiri yang tidak berpegang kepada ajaran Islam sebenarnya. Kifarat Allah telah sampai kepada kalian di atas perbuatan kalian yang telah mencemarkan maruah Islam sendiri.PAS sewajarnya insaf di atas keterlanjuran dan wajib memohon keampunan secara terbuka kepada siapa saja yang telah mereka cop sebagai kafir.PAS tidak layak untuk mengaku diri sebagai pejuang Islam sedangkan kalian sesama sendiri pun bertelagah dalam hal hukum dan mudah pula menuduh orang lain kafir.PAS wajib taubat terbuka kepada rakyat yang telah mengakibatkan ummah Islam berpecah belah serta kafir mengkafir walau apa pun alasan yang kalian pertahankan kerana dalam Al Quran telah jelas pelarangannya.more
PAS cukuplah tuuuuuuu!!!!!!Tuhan dah bagi peluang begitu baik untuk PAS menyemarakkan maruah Islam. Namun PAs hanya sibuk HUDUD yang tak cukup tersusu dan negara Islam yang tidak berpijak pada syariah yang benar dalam Islam sendiri.
PAS tak usah nak marah atau tuduh sesiapa pada kejatuhannya.Apa yang PAS tak buat , Doa , Sembahyang Hajat , Caci Mencaci , Ikat Bendera Pas di pucuk pokok seluruh negeri , Ceramah yang hebat sekalai etc etc etc namun PAS kecundang begitu memalukan sekali bersama nama Islam yang di sandarakan bersama parti.
Tuhan telah tidak menunaikan segala permintaan ahli PAS.PAS kena muhasabah diri , PAS sudah jauh angkuh dan sombong diri sewaktu Tuhan memberi kuasa semasa dulu. Kini kifarat Tuhan telah mengarah kepada PAS yang tidak sedar sedar diri lagi.Cukuplah tu ! Beristigfarlah dan bertaubatlah untuk mohon ampun kepada rakyat yang PAS dah tuduh macam macam.Dosa pahala bukan kerja manusi untuk menghukum...ianya hanya di ketahui oleh Allah SWT juga.Nabi sendiripun tak pernah mengkafir apalagi mencerca musuh musuhnya .Akibat perbuatan Nabi itu ramai musuh musuh Islam menganut Islam malah menyumbang yang terbaik untuk maruah Islam.
PAS hendaklah membuang nama Islam kerana sekiran PAS membuat kesilapan ianya bukan saja memalukan parti malahan telah merendahkan martabat Islam itu sendiri pada musuh musuh Islam. Sederhanalah dalam bekerja untuk Islam macam UMNO.Biar lambat asal sempurna segala yang ingin di capai.PAS wajib bersama UMNO menubuh kerajaan di Kelantan untuk mengelakkan persengketaan yang tidak menguntungkan Ummah.PAS wajib mengutamakan perpaduan dan kemajuan ummah demi maruah dan ketamaddunan Islam.Bangunkanl Islam bersama UMNO secara berhemah dan professional. Dunia hari ini memerlukan kebijaksanaan dalam apa juga pekerjaan asal saja dengan cara yang tidak bertentangan dengan syariah.
Kini telah sampai masanya PAS dan Ulamanya serta pengikutnya membuang segala kesilapan yang memudharatkan ummah Islam semuanya. Lihat saja nasib ummah Islam di Kelantan.Hukum HUDUD hatta apa saja hukum Islam yang ingin di perjuangkan bolehlah duduk bersama UMNO yang juga seIslam dengan ummah yang lain. Tidak adal lebeh nya seseornag melainkan sifat taqwanya yang berakal dan berilmu.
PAS harus bergabung dengan UMNO dalam BN dan mudahlah UMNO untuk membawa arus perubahan pembangunan syariah Islam di bumi ini sebagaiamana UMNO telah menjalankan dasar UIA , Bank Islan dll.
PAS wajib membuang penggunaan nama Islam agar kesilapan kalian tidak memalukan maruah Islam.Kalian tidak terlepas dari melakukan kesilapan dan dosa dan bukan juga maksum.Sedar dan insaflah kepada apa yang telah Allah SWt qadarkan kepada PAS dalam pilihanraya 2004.Buanglah pemimpin pemimpin yang hanya pandai mencaci cerca , berhemah dan beradablah seperti lakuan Nabi terhadap ummatnya semasa dulu. Tidak ada dosanya meninggalkan nama Islam demi menjaga kesilapan yang akan menjatuhkan martabat Islam itu sendiri. Ummah Islam telah puas di cop dengan pelbagai label yang menghinakan. Kini Islam wajib dibangunkan bersama dengan semua pihak tidak kira dari aliran mana asalkan tujuan nya sama dan syahadahnya sama.
Usahlah mengongkong diri dengan bebanan yang tak terpikul oleh kaliaqn sendiri.Islam bukan sahaja di bangunkan oleh Ulama dan cerdik pandai semata mata , ianya adalah kesatuan kesemua ummah dalam membangunkan Islam secara bersama dan sakasama.
PAS tidak akan jatuh martabatnya untuk bergabung dengan UMNO memerintah negara secara Islam yang lebih effisien dan effektif dan bukannya ekstremis dan membabi buta dalam segala pertuduhan yang tidak berdiri si atas dasar akhlak dan syariah Islam.
UMNO tidak boleh mendabek dada apabila PAS bersatu dengannya demi kepentingan Ummah seluruhnya. Cukuplah kifarat yang telah Allah berikan kepada kekakalahan PAS yang mengaibkan sebagai tanda kesedaran dalam kesatuan Ummah Islam.
Ummah Islam tidak boleh lagi leka dengan perbalahan yang merugikan semua pihak , Ummah Islam di Malaysia telah sampai waktunya bersatu dalam satu keasatuan yang mengarah kepada memertabatkan Islam dan membangunkan Ummahnya selaras dengan kehendak Islam dari segala segi.
Bersatulah Ummah Islam , buanglah segala dendam kesumat yang bersifat iblis itu dan kembalilah bersatu semu;a sebagai satu ummah yang padu.
more
HOORAY!!!!!!!!!..BN BUSUKhoORAY!!..BN telah menang di Terengganu, nanti disko-disko akan dibuka semula,boleh la aku minum arak..Kalau BN perintah, boleh beli arak banyak2..Masjid-masjid dan surau ditutup...Takkan bagus utk org Melayu tuh?..Leps tu mula lah hutang-hutang yang tidak berputus-putus..next election,pass dekat kerajaan PAS,nanti kerajaan PAS kena bayar balik hutang..bagus nya BN memerintah terengganu..more
kepada penulis"HOORAY..BN BUSUK"KENAPA HANG NI BODOH BANGANG!!NAK MINUM ARAK!KATA BENDA YG BUKAN2 KPD BN.BN NAK TUTUP SURAU DAN MASJID LER..HANG NI BANGANG.TAK RETI PIKIR BAIK BURUKBERAPA BYK MASJID N SURAU YG TELAH DIBUAT OLEH PAS?BERAPA RAMAI ORG MASUK ISLAM YG PAS DAKWAH...MENGKAFIRKAN UMAT ISLAM ADE LE TU.APAKAH PROGRAM ISLAMIK PAS BUAT UTK MEMAJUKAN UMAT ISLAM??? JAWAB LER "COKIA PAS".
KALAU PAS ITU SYUMUL,ORG UMNO PUN SOKONG...(TAPI PANGKAH BN JUGAK LERRR)
more
KELATE 2124PAS DENGAN BANGGA TURUN PADANG UTK BERENTAP NGAN BN.PILIHANRAYA 2004 MENYIMPULKAN MAKNA YG BERHARGA.HASILNYE 2124.CUKUP MENARIK.RAKYAT KELATE AMAT UNIK DAN PANDAI MENILAI.MACAM MAIN TARIK TALI PULAK.ORG KELATE LEPAS TALI PAS KE SEMPADANAN PENENTUAN.PAS PERLU INGAT MESEJ RAKYAT KELATE KALI INI.
UMNO PERLU TELUS DLM PERJUANGAN MEMAJUKAN UMAT ISLAM MELAYU YG DAHAGAKAN KEHIDUPAN YG LEBIH MAJU.
SEMOGA BN/UMNO TERUKAN PERJUANGAN.KPD DATUK PA..JGN WUJUDKAN KERAJAAN CAMPURAN DGN PAS.PAS NI MEMANG DAH BYK PAKATAN DIA BUAT,LEPAS TU MAKAN KAWAN SENDIRI.JENIS MANUSIA "KEKOH ATAS BELAKE".UMNO AKAN DEDAHKAN SEGALA 'CREATIVE POLITIC' YG DIBUAT OLEH PAS SELAMA 14 TAHUN MEMERINTAH.ONE BY ONE AKAN TERDEDAH.
HARI NI KAT UTUSAN MALAYSIA,BARU TAU DEMO(PAS) NAK KEKOH TANAH JUGAK.NIK AZIZ KATA ORG KELATE SUKA TANAH.BILA PAS AMBIL TANAH,ORG MARAH PAS. MAKNANYE,PEMIMPIN PAS SUKA TANAH.PENYOKONG PAS HAK TAK DPT TANAH MARAH LER.SO,PAKAT TOLAK PAS MASA P/RAYA.ITU BARU SATU PENDEDAHAN OLEH PAS.MEREKA SENDIRI JUGAK YG ROYAT.
KITA TUNGGU EDISI SIASAT OLEH "KUMPULAN BN21" KEDLM PENTADBIRAN PAS KELATE.
more
UMNO amalkan politik haiwanMenggunakan wang kerajaan untuk membeli undi...membayar upah yg tinggi pada penyokong. Membayar budak sekolah utk berkumpul & iringi YB utk berucap, supaya nampak ramai penyokong. Tanpa duit,pastinya UMNO tiada penyokong. Jadi,perjuangan UMNO hanyalah utk carik makan. Jika dihentikan pemberian rasuah itu,mungkin UMNO akan senasib dgn Anjing Yg Menyalak Di Atas Bukit. TAK SIAPA NAK DTG & MENDENGAR !!AMALKAN CARA POLITIK ANAK JANTAN. DOLLAH BADAWI & NAJIB HARUS AMBIL BERAT PERKARA INI. POLITIK BANGSAT HARUS DIHENTIKAN !!!more
tahniah UMNOorang melayu sepatutnya bersyukor dan berbangga kerana telah dapat mengenepikan DUA orang bekas IMAM besar masjid negara dalam pilihanraya lalu.Tentulah ini akan dijadikan tauladan olih MIC dan MCA untuk tidak berani menurunkan ketua agama masing-masing dari Batu Caves atau tokong .Syabas melayu...hidup UMNO.semoga dengan ini tok-tok agama berbangsa melayu dan beragama islam tidak mencapuri atau menegur kemajuan yang dibawa olih BN dan inilah masa terbaik untuk orang melayu melihat dan menilai ataupun memastikan pejuang bangsa UMno akan mengotakan janji sebagai wakil mutlak melayu Islam ...jika idak nampaknya terpaksalah kita beralih pada DAP pula.more
JKKK DI TERENGGANU KENA JAGA NAMA BAIK PAK LAHDI KERTEH(ADA ESTATE),KETUA JKKK UGUT TIDAK AKAN TANDA TANGAN SEBARANG PENGESAHAN BORANG SEKIRANYA ANAK MUDA TIDAK HADIR GOTONG ROYONG MASJID ANJURAN JKKK KAMPUNG ITU.NAMA KETUA JKKK ASING POK.TIDAK HADIR MAKNA SOKONG PAS.LEMAH POLITIK.JAKUN PUNYA POLITIK.JANGAN AMBIL PUSING IDIVIDU ITU SOKONG APA.YANG PENTING INDIVIDU BERI KERJASAMA DAN TUGAS DAPAT DIJALANKAN.HARAP ADA YANG TOLONG SAMPAIAKAN PADA PAK LAH.JKKK SPERTI ITU YANG MENTAIK UMNO YANG BAIK LAGI MURNI ITU!!!!!!!more
PASTIDAK MEMAINKAN PERANAN SEBAGAI PEMBANGKANG YG BOLEH MEMAJUKAN NEGARA.HANYA TAHU MENGHINA SESAMA BANGSA DAN AGAMA.HANYA ASYIK DOK BERCERAMAH SAHAJA,SERTA SUKA MEMBINCANGKAN PERKARA2 YG REMEH.DIRI SENDIRI SAJA YG BETUL ATAUPUN LEBIH ISLAM.KPD PEMIMPINNYA HARUSLAH TENGOK KEDLM DIRI SENDIRI APAKAH KITA SANGAT BAGUS ATAUPUN LEBIH ISLAM.BUKAN SENANG NAK MEMERINTAH NEGARA JIKA TIADA KEBOLEHAN(BUKAN HANYA CUKUP DGN MENGHAFAL AL QURAN)MEMERINTAH NEGERI PUN TAK MAMPU.BERUNDURLAH BERI PELUANG PADA ORG LAIN,JGN SAMPAI DIPERLEKEH OLEH ORG LAIN.more
PAS DAN ISLAMJANGAN TERLALU TAKSUB MENGGUNAKAN NAMA ISLAM UNTUK PERJUANGAN POLITIK.UBAH NIAT UNTUK KEBAIKAN BERSAMAmore
KENAPA PARTI2 MELAYU JADI LEMAHBILA MUSIM PERTANDINGAN MASING2 TAK INGAT ASAL USUL DAN BERTINDAK MEMBELAKANGI ORANG TUA TERUTAMA SEKALI ORANG2 UMNO.BOSS SENDIRI SANGGUP LAWAN, SANGGUP GOMOL SANGGUP CACI HAMUN DEMI POLITIK MEREKA. ORANG LAMA PULAK TAK MAHU MENGALAH DAN BERI LALUAN DAN LIHAT DAN TEGUR SECARA RASIONAL. JANGAN NAK ROJAH DAN TALA IKUT DAN....MARILAH KITA SAMA2 BUANG TABIAT CEMBURU DAN DENGKI TAK BERTEMPAT DAN NAIKLAH TANGGA IKUT SUSUNAN ANAK TANGGA DAN JANGAN MAIN PAKAI REMBAT JE....more
tegakkan budaya islamkenapa banyak sangat konsert di terengganu selepas kemenangan bn terenggganu. macam mane nak tegakkan islam hadhari di terengganu sedangkan kita semakin hari semakin jauh dengan allah. kalau buat konsert di terengganu ataupun di mana-mana jua banyak perkara tidak baik berlaku dan semestinya anak muda menjadi mangsa sedangkan pemimpin yang mengalakkan gejala ini berlaku. pada masa yang sama ibubapa sendiri tidak memainkan peranan sebagai ibubapa itu sendiri. tapi masalahnya sekarang kenapa kerajaan bn tidak memainkan peranan sebagai penjana kepada anak-anak ini untuk menjadi insan yang berguna kepada masarakat itu sendiri. pengubat luka kepada umat islam adalah kembali semula kepada islam itu sendiri. kerajaan bn tak perlulah lagi menbasah lidah dan menduat dosa yang murahan tapi perlu bermusyawarah bagaimana untuk menjadi malaysia sebuah negara yang beridentitikan malaysia. janganlah menbiarkan islam mengikut zaman tapi zaman perlu mengikut islam . ISLAM adalah agama yang universal.dan buktikan hudud boleh dilaksanakan di malaysia dan jangan mengatakan yang malaysia belum mampu kerana zaman melayu melaka dahulu ia mampu dilaksanakan. jangan jadikan kaum melayu kaum yang hipokrit more
KENAPE MELAYU TERUS JADI ME'LAYU'MELAYU SUKE SANGAT BERGADUH TAK BOLEH KE MELAYU ADA SATU PARTI POLITIK JE,JADIKAN SATU POLITIK BG ORG MELAYU more
bagusmore
AKU DAH KATA JANGAN UNDI BN.......AH TENGOK BARANG NAIK LA!PENYOKONG-PENYOKONG BN NI TAK SEDAR DIRI...KONONNYA BN NI MEMPERJUANGKAN BANGSA....TAPI DOK NAIK BARANG TU ..TOLONG APA KE BENDA..TAK PAYAH LEEE SOKONG BN LAGI..KAN DAH KENO...BUKAN SEKALI 2 KALI DAH BANYAK KALI..ASYIK TERKENOOO JEEE...more
UMNO , POLITIK WANG & ISLAM HADHARIPARTI KEBANGSAAN MELAYU BERSATU(UMNO)....SEDAP BUNYINYA PARTI BERSATU NI...KONON2 NYA NAK TOLONG MELAYU,NAK MERTABATKAN MELAYU....HANYA MELAYU UMNO SAJEE LEEEE...KALAU BUKAN UMNO MELAYU ..TAK DAK CANG NAK NOLONG....KALAU TAK CAYA TENGOK ORG MELAYU KLATE....MANA DIA NAK NOLONG..KIANAT LAGI ADA LEEEE....

POLITIK WANG BAGI UMNO SEPERTI IRAMA DAN LAGU...AUR DENGAN TEBING....KALAU TIADA POLITIK WANG (RASUAH LEE NII)BUKAN LA UMNO NAMANYA...KALAU TAK BERRASUAH ..MANA LAAA BOLEH CARI MAKANNNN...

ISLAM HADHARI HANYALAH SLOGAN SAJA..HABUK PUN TARAK...MACAMLAH ORG TU MASUK ISLAM ...TAPI PERBUATANNYA MACAM SERUPA DULU...ISLAM PADA NAMA AJEE!!!

KITA PUN SOKONG KALAU ISLAM HADHARI NI SERUPA DGN QURAN...TAPI ISI DAN KEPERLUANNYA MACAM JE DGN NEGARA BUKAN ISLAM.....
KALAU NAK TOLONG MELAYU KENALAH TOLONG SEMUA..JANGAN DOK BAGI ORANG UMNO SAJA...ORG PAS NAK JUGAK....

POLITIK WANG DALAM UMNO TAK APA DAN TERKENA ORG UMNO TAK APA......KALAU ORG LAIN BUAT TAK BOLEH...MEMANG SAYA SETUJU TAK BOLEH..TAK BOLEH..TAK BOLEH BELAKA LAAA!!!

ISLAM HADHARI SEDAP BUNYI NYA TAPI ISI DAN KUAH BERCAMPUR DENGAN TAK HALAL APA HAL?YANG HALAL TETAP HALAL HARAM ..HARAM LAH !!!!
more
UMNO , POLITIK WANG & ISLAM HADHARIPARTI KEBANGSAAN MELAYU BERSATU(UMNO)....SEDAP BUNYINYA PARTI BERSATU NI...KONON2 NYA NAK TOLONG MELAYU,NAK MERTABATKAN MELAYU....HANYA MELAYU UMNO SAJEE LEEEE...KALAU BUKAN UMNO MELAYU ..TAK DAK CANG NAK NOLONG....KALAU TAK CAYA TENGOK ORG MELAYU KLATE....MANA DIA NAK NOLONG..KIANAT LAGI ADA LEEEE....

POLITIK WANG BAGI UMNO SEPERTI IRAMA DAN LAGU...AUR DENGAN TEBING....KALAU TIADA POLITIK WANG (RASUAH LEE NII)BUKAN LA UMNO NAMANYA...KALAU TAK BERRASUAH ..MANA LAAA BOLEH CARI MAKANNNN...

ISLAM HADHARI HANYALAH SLOGAN SAJA..HABUK PUN TARAK...MACAMLAH ORG TU MASUK ISLAM ...TAPI PERBUATANNYA MACAM SERUPA DULU...ISLAM PADA NAMA AJEE!!!

KITA PUN SOKONG KALAU ISLAM HADHARI NI SERUPA DGN QURAN...TAPI ISI DAN KEPERLUANNYA MACAM JE DGN NEGARA BUKAN ISLAM.....
KALAU NAK TOLONG MELAYU KENALAH TOLONG SEMUA..JANGAN DOK BAGI ORANG UMNO SAJA...ORG PAS NAK JUGAK....

POLITIK WANG DALAM UMNO TAK APA DAN TERKENA ORG UMNO TAK APA......KALAU ORG LAIN BUAT TAK BOLEH...MEMANG SAYA SETUJU TAK BOLEH..TAK BOLEH..TAK BOLEH BELAKA LAAA!!!

ISLAM HADHARI SEDAP BUNYI NYA TAPI ISI DAN KUAH BERCAMPUR DENGAN TAK HALAL APA HAL?YANG HALAL TETAP HALAL HARAM ..HARAM LAH !!!!
more
cantiknya jika bersatu.Tidakkah Islam galakkan kita bersatu? UMNO -PASbergabung jer la. PAS uruskan hal ehwal islam sebab matlamatnye jelas berbanding UMNO, Islam Hadhari tapi tak nampak lagi perubahannya. Kejadian ragut lagi byk, rogol lagi meningkat. Cuba test hudud skit! Curi kita potong tangan. Ape nak kata kejam? takdenya kejam tulah yang dah QURAN bagitau. InsyaAllah ana berani jamin mesti takde org nak merompak lepas nih. Rogol? Sebat la atau rejam. Tu jugak yang QURAN bagitau. Apa? Kejam? Primitif? takde la cuba laksanakan dulu. Itulah hukuman yang sewajarnya. Takkan denda RM1000. KAlu org boleh byr, lps nih dia kuar merogol pulak.
UMNO plk uruskan hal ehwal pembangunan dalam negara. UMNO memang hebat dari segi tu. So, tengok kalu gabung Tak ker kita akan jadi umat islam yang betul2 islam dan MAJU. Kan cantik tu.. Fikir2kan lah. Ni tidak taknak bergabung. Nampak dah kat situ Islam nih dah berpecah2. Mengaku sgt Islam, buang la ego kaji kelemahan dan bertindak ke arah kehidupan yang lebih baik...
Mintak kerajaan kaji semula konsep Islam Hadhari yang nak dilaksanakan. Biarlah jelas di mata rakyat dan difahami. Masih samar la. Bukti? Pemimpin kita suruh buat benda baik, yer pemimpin kita sendiri mampu berhujah dan jadi imam solat tapi tengok bini dia, kepala tak bertudung pulak. Adui..susah ler plk mana bleh ambil mana2 yang nak jer ape yang terkandung dlm QURAN, hukum yang terkena pada diri sendiri taknak amik. Hm, nampak sgt Islam Hadhari dilaksanakan utk kepentingan diri. Dosa tu buat camtu. Sebab anda semua pemimpin negara. Igt amanah tu akan di hisab kelak. tak takut ker. Kalu org Islam yang sensitif dgn hal sebegini pasti akan sedar dan muhasabah dirinya kembali. Come on, tengok ler Islam skg dh dipijak2 macam tahi. Betul ape yang ana utarakan nih. Tak rasa sensitif ke dgn hal camni.
PAS pun still lagi tak profesional. tau matlamat Islam yang nak diperjuangkan tu dah jelas tapi jgn ler sampai tahap mengkafirkan org. Tak elok buat cmtu. Cuba ler tegur cara baik dgn penuh hikmah. Jgn ler niat kita dah baik tapi tak jugak2 berjaya. Sebab dia benda2 kafir-mengkafir, tuduh murtad. Tu lagi bahaya buat camtu. Aduii...
Ape2 pun kedua-dua parti yang berpengaruh kat Malaysia nih masih jauh dari lagi untuk mencapai kejayaan. Apa yang ana beritau nih adalah dari pemerhatian sendiri dan melalui pembacaan. Ini hanya pendapat. Berdasarkan ape yang ana tahu. Wallahu'alam.
Fikir2kan lah.
more
ade ke pemimpin negara yang baca komen kat laman ni Takyah lah penat2 dok kritik...diaorang tak baca pun..pemimpin semua sibuk,xde mase untuk semua ni..more
more
ekonomikenapa pekebunan karet dimalaysia menurun pada akhir dekade ini?
more
MAKSUD UMNO DGN PASUMNO(united malay nation organisation)ORANG PUTIH PUNYA PERKATAAN.

PAS(Dalam perkataan jawi,PARTI ISLAM SEMALAYSIA)TULISAN ISLAM
Oleh itu,mana anda nak pilih?,,,tulisan ISLAM ke tulisan KAFIR????
Dulu johor off cuti hari jumaat,sekarang hari ahad,jumaat penghulu segala hari,ahad,bagi org2 kafir pergi ke gereja,,,kata negara islam,,,,kenapa ambil cuti hari ahad??? hari jumaat keja,,badan berbau,tak dpat mandi sunat jumaat,,,,,camner???siapa nak tanggung dosa nie??1,mahatir,mahyuddin yassin,gani othman,dan rakyat yg mengundi barisan nasional,,,,sebab anda meyokong dasar2 BN.PIKRLAH SAUDARA2 ISLAM,,,!!!!!!!!JANGAN MEYESAL KEMUDIAN HARI....JANGAN KITA BIAT KAN BARAH INI BERLULUASA,SEDIKIT DEMI SEDIKIT AJARAN ISLAM KITA LENYAP KAT BUMI MALAYSIA INI..MAKSIAT BERLELUASA!!!MINUM ARAK!!!
more
pembelajaran masa kiniramai daripada pelajar melayu yang lemah dalam mata pelajaran matematik, sains dalam bahasa inggeris.ini akan menyebabkan para pelajar akan gagal didalam pelajaran dan juga didalam peperiksaan mereka sama ada dalam bahasa inggerissaya cadangkan supaya pihak kementerian pendidikan menukarkannya kepada dwibahasa supaya akan memudahkan pelajar untuk belajar sesuatu bahasa.dan kemudian baru ajar bahasa inggeris secara mendadak.dan perlu banyakkan keluaran buku yg memudahkan anak-anak faham apa yang mereka belajar.Barulah MALAYSIA menuju WAWASAN 2020 more
Parti UPKO dan PBRS kedua-dua parti politik ini adalah serpihan daripada PBS yang ditaja penubuhannya pada tahun 1994 bagi merampas kuasa daripada PBS. Parti ini sebenarnya telah memecahkan perpaduan masyarakat Kadazan Dusun Murut di Sabah. Penubuhan parti ini bukan atas kehendak masyarakat kadazan Dusun dan Murut.oleh itu saya mencadangkan agar kedua-dua parti tersebut dibubarkan sahaja dan ahli-ahli dan para pemimp[innya kembali semula kepada PBS. Lagi pun kini PBS sudah berada dalam BN. Beradanya PBS dalam BN menyebabkan PBRS dan UPKO tidak lagi releven.more
SIKAP buruk ANGGOTA PERISIKAN ATM

DATO’TUAN-TUAN DAN, PEMBACA SEMUA KETAHUILAH BAHAWA pegawai dan anggota risik MEMPUNYI SIKAP YANG BURUK DAN MEMALUKAN ANTARA PERKARA-PERKARA YANG MENIMBULKAN RASA TIDAK PUAS HATI DIKALANGAN STAF DAN PEGAWAI INI DISEBUTKAN OLEH RASULLULLAH SAW DALAM SEBUAH HADISNYA RIWAYAT AL-BUKHARI DAN MUSLIM YANG BERMAKSUD: “TANDA-TANDA MUNAFIQ ITU TIGA PERKARA, PERTAMA APABILA SESEORANG ITU BERCAKAP DIA SENTIASA BOHONG, APABILA BERJANJI TIDAK PERNAH DITUNAIKAN DAN APABILA DIAMANAHKAN MEREKA KHIANAT.

PANDAI BERCAKAP TAPI TAK PANDAI KERJA. MISALNYA SEBAGAI SEORANG PEGAWAI ATASAN BELIAU HANYA PANDAI BERCERITA SAMPAI 1 KE 3 JAM TAPI PERLAKSANAANNYA KOSONG KERJA SEMUA ORANG LAIN YANG BUAT. KOL DAHARI DENGAN PERUT YANG BUNCIT BELIAU HANYA PANDAI TIDOR ATAU SEKUARANG KURANGNYA BERMAIN COMPUTER GAME DI DALAM PEJABAT ( KALAU TAK PERCAYA SELONGKARLAH DALAM PEJABAT DIA MESTI ADA PUNAYA CD GAME). MAKLUMLAH PENASIHAT BELIAUPUN SAMA IAITU MEJA NORDIN, MEJA RAZIF, AL-FARID KAKI PERAS UGUT PEGAWAI-PEGAWAI BARU UNTUK BELANJA KARAOKE, AGEN SIAM, DAN KETUA KERANI JENIS YANG PANDAI BODEK DAN TAK PAMDAI KERJA. MAKA YANG JADI MANGSA ADALAH PEGAWAI BAWAHAN DAN STAF YANG JADI HAMBA ABDI KERJA MACAM NAK MAMPUS. JIKA MELAWAN ALAMAT GELAP MASA DEPAN. APA LAGI TUAN HAJI YANG ADAPUN TERPAKSA TUTUP MULUT ATAU BUAT-BUAT TAK TAHU UNTUK NAK HIDUP ASALKAN SEMUA KRONI MEREKA BERADA DALAM KEADAAN SELESA.

MENGABAIKAN TUGAS DENGAN HANYA BERMAIN GOLF. DENGAN TIDAK MENGAMBIL MASA WAKTU KERJA. KALAU MAIN SEBUT SAJA DARI KAT GENTING SAMPAI KE PORT DIKSON SEBUT SAJA MANA LUBANG GOLF YANG TAK PERNAH DIUSIK. DENGAN KUASA DAN PROJEK-PROJEK YANG ADA APALAGI MAKA BANYAKLAH LEMBU-LEMBU YANG DISEMBELIH UNTUK DIJADIKAN KORBAN UNTUK MEMBAYAR DAN MENANGGUNG PERBELANJAAN BERMAIN GOLF, MAKAN TENGAHARI DAN AKTIVITI KAROKEA DAN MASSAGE. PEJABAT BELIAU ADALAH TEMPAT LONGGOKAN PEGAWAI-PEGAWAI DAN STAF, BANYAK ANGGOTA TETAPI PENEMPATAN-PENEMPATAN LAIN KEKURANGAN ANGGOTA.

PENTINGKAN KRONI DALAM MENCALONKAN KURSUS UNTUK STAF DAN PEGAWAI-PEGAWAI. BUKAN SUSAH UNTUK MENDAPATKAN SESUATU KESENANGAN DAN KEDUDUKAN DARI BELIAU. KALAU ADA LAWATAN MESTI BAGI MAKAN SEDAP-SEDAP, MASSAGE, DAN ACARA GOLF BARULAH HIDUP SENANG DAPAT JAWATAN YANG BAIK. SEMUANYA STAF ATAU PEGAWAI YANG BELANJA SEMUANYA MESTI FOC KELEMAHAN BELIAU DENGAN HANYA BAGI IKANPUN BOLEH NAIK PANGKAT. BAGI STAF YANG INGINKAN SESUATU APALAGI INILAH KESEMPATAN YANG DIAMBIL ATAS KELEMAHAN BELIAU. MAKA TIDAK HAIRANLAH SATU HARI NANTI AKAN LAHIRLAH ANGGOTA RISIK YANG HANYA PANDAI MELOBI, RASUAH, AMPU, CUCUK MENJATUHKAN SESAMA SENDIRI DAN TIDAK ADA KUALITI SESUAI DENGAN COGANKATA TAK SATU SEMANGAT TAK SATU TUJUAN.

BERMAIN JUDI ADALAH HOBI BELIAU, ADA DIKALANGAN PEGAWAI-PEGAWAI DAN STAF YANG SEANGKATAN DENGANNYA AKAN BERMAIN JUDI BERSAMA-SAMA TERMASUKLAH PEMANDUNYA YANG SEDIA BERKHIDMAT UNTUK MEMBELI NOMBOR EKOR PUN KAKI JUDI. BELIAU AKAN MENJALANKAN AKTIVITI INI APABILA TERDAPATNYA PEGAWAI YANG TURUN KE KL JIKA ADA SESUATU SEMINAR. MAKA AKAN WUJUDLAH KASINO SECARA KECIL-KECILAN DI PENGERUSIKAN OLEH BELIAU SENDIRI DI HOTEL-HOTEL YANG DIDIAMI OLEH KOMRAD-KOMRAD BELIAU YANG KINI KEBANYAKKAN MEMPUNYAI JAWATAN DAN SUMBER KEWANGAN YANG BAIK.

MENYALAHGUNAKAN KENDERAAN KERAJAAN UNTUK TUGAS-TUGAS HARIAN BELIAU YANG TIADA KAITAN DENGAN TUGAS RASMI. INI ADALAH ATAS KEHENDAK ISTERI BELIAU YANG AKAN MENGGUNAKAN KENDERAAN PEJABAT UNTUK PERGI SHOPPING, DAN BERSIAR-SIAR. SELAIN ITU, BELIAU SERING MENGHADRI MESYURAT ATAU SEMINAR YANG JUGA BOLEH DIHADIRI OLEH PEGAWAI BERPANGKAT MEJAR SAHAJA. TUJUANNYA ADALAH SATU SUPAYA BELIAU DAPAT MENUANG DAN PONTENG KERJA LEBIH-LEBIH KALAU SEMINAR YANG MELIBATKAN DI HOTEL-HOTEL MEWAH DAN ADA PADANG GOLF. APA LAGI PEGAWAI YANG MENANTI AKAN MENYEDIAKAN SEGALA KEPERLUAN DENGAN PERCUMA.

SIKAP YANG MEMENTINGKAN KELUARGA, KRONI DAN DIRI SENDIRI MENYEBABKAN BELIAU SERING DIGELAR PEMIMPIN GASTAPO ATAU PEMIMPIN RASUAH TERANCANG NO 1 DI DALAM RISIK. DIHARAPKAN KOL DAPAT MENGUBAH TINGKAHLAKUNYA SUPAYA MENJADI ORANG YANG LEBIH BERIMAN DAN BERLAKU ADIL KEPADA SEMUA. CIRI-CIRI YANG BELIAU TELAH TONJOLKAN MENCERMINKAN KELEMAHAN KEPINCANGAN DAN KERUGIAN DIDALAM ORGANISASI RISIK SENDIRI. MUNGKIN AGAKNYA MEMANG BETUL SATU HARI NANTI NASIB BAHAGIAN PERISIKAN AKAN MENJADI NASIB YANG SAMA BAGAIMANA JAWATAN KETUA PENGARAHPUN AKAN DI AMBIL ALIH OLEH TLDM YANG LEBIH EFISEN DARI SEGI KERJA DAN PENGURUSAN. JIKA NAK HARAPKAN ANGGOTA DARAT SAMPAI BILAPUN AKAN BERCAKARAN SAMA SENDIRI SEDANGKAN MAKLUMAT PERISIKAN SEDIKITPUN TAK ADA.

DALAM MENGHADAPI DUNIA YANG SERBA MODEN SUMBER PERISIKAN HENDAKLAH DIUTAMAKAN BUKANNYA UTAMAKAN POKET SENDIRI. KALAU BERDIRI DI PENTAS MENYANYI SAMPAI 2 KE 3 BUAH LAGU NAMPAK MACAM HEBAT, TAPI…KALAU DITANYA PERISIKAN SATUPUN TAK TAHU..JADI ORANG MACAM INIKAH YANG DIKATAKAN AKAN MEMIMPIN ANGGOTA – ANGGOTA RISIK. HIDUP HANYA PANDAI MEBODEK BETUL JUGA CAKAP BELIAU BETULKAN DIRI SENDIRI SEBELUM NAK BETULKAN ORGANISASI ..NI BETU-BETUL KENA ATAS BATANG HIDUNG SENDIRI. JAngan hanya pandai jadi babak ayam BAGI RASUAH KEPADA ORANG-ORANG TERTENTU DALAM ATM TAPI..GUNAKALAH WANG TERSEBUT UNTUK MENDAPATKAN SUMBER MAKLUMAT YANG BOLEH DIGUNAKAN BAGI TUJUAN OPERASI. BANYAK PEGAWAI-PEGAWAI RISIK YANG TERLIBAT DENGAN AKTIVITI YANG KURANG SIHAT MENGABAIKAN TANGGUNGJAWAB SEBAGAI SEORANG ANGGOTA TENTERA DAN TERLIBAT DENGAN AKTIVITI SOSIAL YANG BERLEBIHAN. APA YANG ADA PADA ANGGOTA RISIK SEKARANG HANYALAH JADI PEGAWAI HANYA TAHU MEMBACA AKHBAR DAN MEMBUAT LAPORAN DARIPADANYA. BANYAK LAGI KEPINCANGAN DAN KERETAKKAN YANG ADA DALAM ORGANISASI RISIK, OLEH ITU JIKA TIADA PERUBAHAN YANG DIAMBIL ADALAH LEBIH BAIK ORGANISASI RISIK DIPIMPIN DARI KALANGAN ANGGOTA UDARA ATAU LAUT DALAM ATM. Ada Juga Pegawai atasan Risik yang terlibat dengan Parti keadilan perkara ini HENDAKLAH DISIASAT
ADALAH LEBIH BAIK JAWATAN PENTING DIBUKA KEPADA SEMUA PERKHIDMATAN ATM. SEPERI lAUT DAN UDARAmore
UMNOGAGAL MENBENTUK SEBUAH NEGARA ISLAM YANG GLOBALPANDANGAN RAKYAT MALAYSIA HARUS BERALEH KEPADA MENBENTUK SEBUAH NEGARA ISLAM YANG BERPANDUKAN AL-QURAN DAN HADIS.more
PAS (parti ajaran sesat)macam2 ade.........haram je parti pasmore
more
pas poyotak da apa yang nak diperjuangkan pada hakikatnya, hanya keegoan dan nak menunjuk siapa yang kuat agama la tu.bubar jermore
umno kaki penipu rakyatUnmo kata ianya parti membela Islam.Memang bangan sapa yang kata.Membela iasalam apa,tengoklah mana ada hukum Isalam yang dibuat oleh Unmo tu.bukan kata nak laksanakan,saman pulak tu.Memang jahil betul ahli umno ni.takkan tak takut hukuman tuhan kot.betraubatlah. umno salah satu parti komponen BN.apa maksud BN.BNadalah Barang Naik,Bila Naik,Baru Naik,Berapa Naik,Banyak Naik.Wahai Ahli Islam Hadhari,indah rupa indah bunyi,masih bermaharajalela arak,maksiat dan judi,sure heboh dinanti nanti,gadis harian metro dinanti-nanti,beli harian metro hari-hari,baca hanya berita sensasi,lahirlah golongan berbudaya keladi,makin tua makin menjadi,sekolah agama rakyat menjadi anak tiri.wahai Islam hadhari,ingatlah ianya tidak hakiki selagi Islam yang syumur tidak menjadi realitihancurkan Umnomore
kenapa orang melayu selalu berpecahbelahJika kita lihat hari ini orang MELAYU semakin berpecah belah dan tidak monghormati antara satu sama lain.Kenapa kita mesti bergaduh sesama sendiri.Hal ini akan memberi peluang kepada kaum lain terutamanya kaum CINA.Kaum ini akan mengambil kesempatan atas kelemahan ini.Kaum cina akan mengambil kesempatan ini bagi memporakporandakan kaum kita.Oleh yang demikian marilah kita bersatu tidak kira PAS ataupun UMNOmore
Mengenal Pasti Acuan Politik Yg BetulUMNO MEMPUNYAI ACUAN YG SALAH DAN PAS MEMPUNYAI ACUAN YG BETUL BAGAIMANA MENGENALPASTINYE MUDAH SAJA APA PERLEMBAGAAN YANG PAS PERJUANGKAN DAN APA PERLEMBAGAAN UMNO PERJUANGKAN.....PASTIKAN ANDA DI LANDASAN YG BETUL........INGAT APA YG UMNO TELAH LAKUKAN SELAMA MEREKA MEMERINTAH......LIHAT SEGALA KEMUNGKARAN YG DILAKUKAN.......LIHAT JUGA KEMAJUAN DUNIA YANG MELALAIKAN.......PEMBAZIRAN,PENGHINAAN,PENIPUAN DAN YG PENTING SEKALI ADALAH PENINDASAN.......MINYAK NAIK BERAPA KALI......KALAU MINYAK YG DIBELI NAIK MACAM MANER PLAK MINYAK YG KITA JUAL TAKKAN TURUN PLAK.......FIKIRKANLAH........more
islam hadarihanya dicanang di sana sini oleh PM sahaja tetapi pemimpin lain tidak mencerminkan perwatakan islam hadari itu sendiri. tunjukkanlah akhlak yang boleh mencerminkan keperibadian islam sebelum mengajak masyarakat mengikuti idealogi yang ingin dibawa.more
dasar pelajarankemana sebenarnya arah kita?semalam tukar, hari ni tukar, esok pun cadang tukar, belum capai matlamat yg kemarin, dah cadang tukar pada lusa, adakah pemikir2 dasar pelajaran kita asyik memikirkan duit2 sesat dari sykt2 buku?....pulang modalkah dengan kita mangsakan anak2 bangsa?Akan tercapaikan apa yang kita impikan? Tepuk dada, tanya selera. Sila teruskan jika keuntungan itu boleh anda makan anak beranak hingga hari kiamat nanti.more
berterima kasih lahTuhan telah sediakan muka bumi dan alam semesta ini untuk kita.Cukupkan kita berterima kasih pada manusia dan system pemerintahan seperti yang di war2kan, bukankan lebih baik kita berterima kasih dengan TUHAN, dengan jalankan segala perintahnya dan menjauhi segala larangannya. contohnya: kita hentikan pemerintah2 yang zalim dan yg tidak menjalankan hukum2 ALLAH.more
Apa itu BN?BN ialah
BARANG NAIK!
BOLEH NIPU!
BUAT NAYA!
BOGEL NYONYA!


UNDILAH LAGI BN!!!!!!!!!!
AGAR KITA TERUS BERLARI
MENGEJAR MIMPI YANG TAK PASTI
HARI INI JUGA MIMPI MAKA BIARKAN BN DENGAN BALACI-BALACINYA.
more
kelemahan parti pas yang tidak mementingkan kemajuanpas punyai kekuatan dari segi kagamaan.tetpi tidak pernah ambil peduli tentang kemajuan umat.ISLAM sendiri mengalakkan kemajuan dan nabi sendiri pada pemerintahanya telah mencapai kemajuan.kita cuba lihat pemerintahan di KELANTAN seperti sebuah bandar koboi.denagan tahap kebersihan yang membobrokkan.tidakkah islam mementingkan kebersihan seperti sabda nabi yang bermaksud kebersihan sebahagian dari imaN.WAHAI NIK AZIZKATA ULAMA TAKKAN TAK PERNAH BACA HADIS NABI 2.PENGALAMAN SAYA SOLAT DISURAU DIKELANTAN DENGAN SURAU YANG KOTOR SEPERTI MENGHINA ISLAM.............SEDAR LAH WAHAI ORG TUA KROYOK PEMIMPIN PAS DI PARLIMEN SURUH AJAR PENGIKUT DIA JAGA KEBERSIHAN.more
kelemahan parti pas yang tidak mementingkan kemajuanpas punyai kekuatan dari segi kagamaan.tetpi tidak pernah ambil peduli tentang kemajuan umat.ISLAM sendiri mengalakkan kemajuan dan nabi sendiri pada pemerintahanya telah mencapai kemajuan.kita cuba lihat pemerintahan di KELANTAN seperti sebuah bandar koboi.denagan tahap kebersihan yang membobrokkan.tidakkah islam mementingkan kebersihan seperti sabda nabi yang bermaksud kebersihan sebahagian dari imaN.WAHAI NIK AZIZKATA ULAMA TAKKAN TAK PERNAH BACA HADIS NABI 2.PENGALAMAN SAYA SOLAT DISURAU DIKELANTAN DENGAN SURAU YANG KOTOR SEPERTI MENGHINA ISLAM.............SEDAR LAH WAHAI ORG TUA KROYOK PEMIMPIN PAS DI PARLIMEN SURUH AJAR PENGIKUT DIA JAGA KEBERSIHAN.more
aku UMNOmore
aku UMNOKepada pengikut parti PAS terimalah kekalahan yang telah Allah tentukan di DUN Pengkalan Pasir.Jangan menggunakan isu yang dah basi kalau kalah je mulalah segala hantu keluar.Jangan percayakan perkara tahyul.Terimalah Qada' dan Qadar dari Allah.Rakyat Kelantan sudah mula jelak dengan isu remeh temeh yang diperbesarkan oleh Parti PAS.Syabas Pengundi - Pengundi Pengkalan Pasir yang inginkan perubahan.Jumpa lagi . Wassalam .Kalau dah kalah cuba cari punca kenapa Parti PAS sudah mula tak diterima.Buat muhassabah diri.Jadilah pemimpin yang berkaliber dan jangan jadi pemimpin yang syok sendiri.Jadilah pengikut yang berfikiran rasional dan jangan jadi pengikut yang fanatik membabi butamore
AKU SOKONG BN = MINYAK NAIK.....Minyak Naik 30 SEN. 30 Sen dapat SAVE 4.4Billion. RM 3 dapat SAVE 44 BillionSepatutunya Kerajaan naikkan lagi sehingga dapat JIMAT 44 Billion Maknanya kenaikan RM 3. Jadi HARGA BARU PETROL sepatutnya RM 2.62 SELITER. Barulah kerajaan ada cukup duit nak tadbir negara. Kalau kita sudah menyokong UMNO semasa pilihanraya lepas, MAKA saya menyeru supaya kita terus MENYOKONG kerajaan walaupun semasa kita susah macam sekarang. Saya dengan rasa rendah diri mengharap benar, agar kenaika RM 2.62 seliter menjadi kenyataan. Barulah kita selesa hidup.more
Kekurangan ilmu radikal politik MalaysiaCepat mengutuk sekiranya berlaku kesilapan, Cepat melatah supaya menjadi popular.. Politik adalah satu percaturan hidup. Politik islam adalah politik yang sebenarnya... Jadi, adakah politik wang dan pengaruh yang diamalkan oleh segelintir ahli BN/UMNO itu politik Islam? Atau adakah Politik mencaci, mencarut , Menghina yang di gunakan segelintir ahli PAS adalah politik Islam? Atau politik menyerang dan menikam kawan dari belakang yang di amalkan oleh DAP itu politik Islam? atau politik kemarahan individu yang di perjuangkan oleh KEADILAN itu politik ISlam ?Cadangan? Ambil yang jernih dan jernihkan yang keruh. Saya daripada keluarga separuh PAS dan separuh BN. Ada keluarga yang menjadi YB dan Senator. kalau setakat Ketua cawangan UMNO dan PAS tu melambak. timbul persoalan dalam hati yang mana patut saya juangkan. saya dekati YB Syed Hamid Albar, Hishamuddin, Najib Tun Razak ( Bukan keluarga ) .... saya lihat baik buruk UMNO dari situ. Saya berguru dengan YB tuan Guru Menteri Besar Kelantan setiap hari Ahad lepas Asar dan YB Tuan Guru Menteri Besar T'ganu ( mantan ) setiap subuh Jumaat. terpegun juga saya ajaran agama mereka. tiada cacian, tiada tohmahan terhadap musuh dalam ceramah agama mereka... jadi siapakah yang memberi ayat-ayat 'power' tu? kemudian saya jadi orang pasukan khas Kempen KEADILAN ( tolong mak angkat bekas s/u ABIM M'SIA ) Dari situ jugalah saya faham tujuan sebenar parti itu. Apa yang penting, saya ambil cara kerja orang UMNO. Tekun, bertimbangrasa, tersusun, organized dan pada yang sama saya gunakan polisi Islam PAS. Jadilah manusia yang berjuang membina agama , bangsa dan negara. amaran kepada pemusnah bangsa dan negara, kami akan bertindak menjernihkan yang keruh!!!!! tak mengira parti politik dan jawatan andamore
umno dan pas ape kurangnyaterlalu sikap kepartiansepatutnya umno dan pas sudah lama bersatu bagi mengeratkan lagi hubungan sesama melayu dan islam.ketepikan prinsip kepartian kerana ia akan memecah belahkan perpaduan dikalangan umat melayu dan islam di malysia ini.cukuplah berapa lame harus bermush lagi?sampai mati?dalam islam adakah mengatakan kerana prinsip politik kita mengenepikan hubungan silaturahim dan perpaduan kerana dengan sebab masalah politik?lihat dan renung apa sudah terjadi dengan dunia islam sekarang begitu kucar kacir dengan hanya perbedaan pendapat..!sudah-sudahlah wahai umno dan pas....more
Database service by YourWebApps.com