HOME
Mari kita kritik
HOSPITAL

SEBUAH LAMAN UNTUK KERAJAAN NEGERI SECARA MEMBINA DEMI KEMAJUAN NEGARA.
Tekan butang "Enter Record".

Perkara Kelemahan Cadangan
Pengawal Keselamatan Hosp. Besar Ipoh.Telah maklum yg mereka ini menjalankan tugas, tetapi seharusnya tidak bersikap kurang ajar dengan pelawat-pelawat. Tengking, herdik dan beranggapan seolah pelawat -pelawat semuanya tiada harga diri. Sebilangan pelawat terdiri dari keluarga pesakit yg terganggu emosinya, seharusnya mereka ini dilayan dgn sewajarnya. Mereka ini seolah tegas menjalankan tugas, tetapi dalam pada itu bertindak tidak adil, ada pelawat yg dibenar masuk dan ada yg tidak dapat masuk pada waktu bukan melawat, walaupun sudah puas merayu kerana perlu bertemu dgn pesakit. Apakah ciri istimewa yg perlu untuk para pengawal ini membenarkan pelawat masuk? Kalau tidak boleh membenarkan pelawat masuk, jgn bagi pada semua, jgn pilih bulu. Jangan bersikap kurang ajar dan terlampau memperbodohkan kami para pelawat hospital.Berikan mereka ini kursus bagaimana hendak mengendalikan diri mereka dengan masyarakat supaya baik tingkah laku dan bersopan santun, pandai tackle saudara mara pesakit yang semestinya dalam keadaan murung.more
jururawat wad bersalin hospital balingtidak mengikut piagam pelanggan agar dapat memberi layanan memuaskan. tidak menghormati ibu bersalin. Pada 17.8.1997 saya lihat jururawat shif malam asyik tidur tanpa menghiraukan tangisan bayi yang asyik menangis sedangkan bayi didapati terseliuh tangan di klinik desa selepas seminggu kemudian kerana ditarik secara kasar semasa lahir.. sepatutnya mereka bersikap penyayang. Kementerian seharusnya menerapkan sikap yang baik kalangan staf dan mengambil tindakan keras kepada staf yang tidak mengikut piagam pelanggan.di wad bersalin perlu di letakkan ramai jururawat bertugas kerana ibu bersalin memerlukan perhatian mereka bukan herdikan mereka. more
more
KETIDAK SOPANAN JURURAWAT MELAYAN PESAKITHOSP BESAR SEREMBAN.ANDA HARUS TAHU PESAKIT HARUSLAH DILAYAN DGN BAIK TP JIKA ANDA LEBIH DIKENALI SBG HOSP KERAJAAN YG DIKENALI SBG SINGA LAPAR,LEMBAB,PEMBENGIS ITULAH ANDA.PERBEZAAN BEGITU KETARA DIANTARA HOSP. SWASTA YG LAINmore
kakitangan tenaga buruhyang suka dok balik awal.
belum pun sampai time dah balik .terutama hari jumaat...
berilah pada mereka yang belum berkahwin untuk menjaga di kaunter-kaunter jabatan agar urusan dengan pelawat tidak terganggu akibat sikap staff yang balik awal untuk menguruskan suami yang ingin menunaikan solat jumaatmore
SIKAP KAKITANGAN HOSPITAL (seberang jaya)Kekerapan kakitangan hospital yang kurang sopan / ajar / adab di sesebuah hospital/klinik amatlah dikesali. Perkara ini dimaklumi oleh warganegara malaysia bahawa kadang-kadang perkara ini dianggap biasa. Saya takut imej negara kita akan tercemar jika perkara ini berlarutan. Yang biasa kita dengar ialah kakitangan bawahan yang memberi masalah kepada pelanggan, tetapi yang sungguh mengejutkan saya baru-baru ini ialah layanan seorang doktor wanita berbangsa india di wad kecemasan yang kurang profesional (cakap kasar) dan memeriksa sambil lewa terhadap isteri saya yang menderita sakit belakang sehingga tidak boleh tidur selama 32 hari.Saya harap pihak berkenaan mengambil tindakan tatatertib dan amaran keras serta perletakkan jawatan sekiranya kakitangan terbabit tidak melakukan perubahan selepas dinasihatkan diatas laporan. Pelanggan juga harus melaporkan perkara ini dan bukannya cakap dibelakang sahaja. Saya pasti perkara ini dapat dielakkan jika sekiranya kita faham tugas masing-masing.more
HOSPITAL KAJANGNURSE-NURSE YG LAYAN IBU2 NAK BERSALIN BENGIS DAN GARANG.KALAU RASA DAH BORING KERJA KAT SPITAL,BAIK BALIK KAT RUMAH LER.RAMAI LAGI ORANG NAK KERJA.KAMU MESTI INGAT,GAJI KAMU DIBAYAR OLEH PESAKIT ITU....PINDAHKAN SAHAJA NURSE2 INI.ATAU PIHAK ATASAN PERLU PANTAU MEREKA.HANTAR PERGI KURSUS BTN,PLKN ATAU APA2 KURSUS.KURSUS JAHITAN KE,BIAR MEREKA INSAF.more
MENGGUNAKAN KENDERAAN KERAJAAN UNTUK KEGUNAAN PERIBADI.Kami penduduk di Labuan memerhatikan saja gerak geri pengarah hospital Labuan (Sebenarnya bukan pengarah Hospital Labuan pun....ada pemangku pengarah...tapi dia ni yg take over kerja orang lain...dia pengarah Negeri....Hospital Nukleus ada pemangku sendiri..)Dia ni menggunakan kenderaan kerajaan untuk kegunaan peribadinya...hantar/ambil anak sekolah, pergi berjalan-jalan dgn keluarga...pergi rumah org kenduri kahwin...kereta sendiri ada...tapi tak nak guan....tak tahu le kenapa...nak "save" minyak @ duit le tuu....kenderaan kerajaan pun bawak balik Qtrs...Jangan le buat macam tu....pekeliling kerajaan dah jelas...tak boleh buat gitu. Dan Tuan sendiri pernah keluarkan arahan pd semua staff supaya jgn gunakan harta kerajaan utk kepentingan peribadi...tapi tuan sendiri lebih lagi...nak kira gaji yg tuan dapat & dibayar oleh kerajaan lebih tinggi kalau dibandngkan dgn org lain...tak cukup ke..? Belum lagi elaun-elaun yg tuan dapat.....tuan terlampau dlm membela doktor dari luar....Bukan kami tidak tahu tu....ada org tempatan memohon jadi anaestetis tuan reject...padahal keadaan kritikal...Doktor Burma yg tuan bela tu dah tua....60 tahun dah...buat apa ambil dia. Nanti berlaku apa-apa hal siapa nak jawab...Ambil la yg tempatan yg memohon tu......more
Kebiadapan Pegawai Klinik Kesihatan AmpanganPegawai di Bilik Makmal KK Ampangan terlalu biadap melayan pesakit. Ada ke patut dia mengarahkan pesakit untuk memasukkan sendiri ke dalam tempat steril sampel yang dihantar ke makmal untuk diuji. Gayanya tu macam jijik sangat nak memegang benda tu. Awak tu dah dibayar gaji untuk buat kerja tu, jadi jalankan lan tanggungjawab anda. Kalu tak mau kasi belentilah. Buek mengabihkan duit kerajaan ajo.more
Doktor di Jabatan Pesakit LuarPengalaman sendiri (Kategori Ringan). Puncanya hendak buat appointment dengan doktor pakar sakit puan di klinik O&G, tetapi disuruh pergi ke Jabatan Pesakit Luar. Apabila tiba di Jabatan Sakit Luar, dimarah doktor pula kerana "Kalau tak sakit nak buat apa jumpa doktor, orang sakit ajer jumpa doktor... balik rumah dulu, kalau sakit baru datang sini jumpa saya"... Paham cukup.. Kalau yang sakit pun kena marah, apatah lagi yang tak sakit... ye tak?Kurangkan birokrasi supaya sempatlah yang sakit tu disembuhkan.more
waktu menunggumore
Tidak Berpuas hati Cara layanan segelintir Jururawat1.Adakah seorang jururawat patut memberi cara layanan yang kasar terhadap pesakit?
2. Sebagai seorang jururawat jangan terlalu kasar dan kurang ajar terhadap pesakit kerana pesakit ini memang mempunyai ragam yang berbeza.Namun sebagai seorang yang merawat dan menjaga sepatutnya kita memberi layanan yuang baik seperti keluarga kita sendiri tidak kira kaya atau miskin.
3. Ada pula sebahagian jururawat yang suka jeritkan pesakit sehingga pesakit tersebut terasa hati.
4. Bagi segilintir jururawat yang bersikap sedemikian majikan mereka haruslah mengambil tindakan sewajarnya dan jangan cuba membelanya.
1. Tunjukkan tanggungjawab sebagai seorang jururawat
2. Bersikap sopan pada pesakit
3. Berhentikan kerja pada staf yang berkelakuan negetif
4. Kenakan tindakan tatatertib
5. Jangan terlalu taksub dan ego
more
kepada kementerian kesihatantidak menyediakan tempat yang selamat untuk para pekerja(jururawat)yang baru menjalankan tugas di tempat terpencil.supaya menyediakan tempat yang lebih baik dan selamat agar jururawat dapat menjalankan tugas mereka dengan aman tanpa sebarang tekanan. Sediakan kemudahan seperti hostel bagi jururawat yang baru bertugas dan jangan menempatkan mereka di tempat yang asing.more
Kemasukan ke IPTASaya nampak pada tiap-tiap tahun Kementerian Pendidikan mengumumkan keputusan masuk IPTA untuk lepasan SPM lebih lewat dari pengumuman ke kemasukan ke Tingkatan 6 bawah. Memandangkan terdapat ramai juga pelajar lepasan SPM yang mendapat tawaran untuk menyambung persekolahan ke tingkatan 6 bawah tetapi mereka juga telah memohon untuk memilih mendaftar untuk mengikuti program Diploma di IPTA (lebih-lebih lagi pelajar bumiputera). Oleh sebab kelambatan pengumuman ini, timbul satu dilema bagi kumpulan pelajar-pelajar ini. Jika mereka tidak mendaftar untuk tingkatan 6 bawah mereka takut tidak diterima untuk mengikuti program Diploma di IPTA. Seterusnya jika mereka mendaftar ke Tingkatan 6 bawah dan akhirnya di terima untuk masuk ke program Diploma di IPTA timbul satu masalah yang terpaksa di beban oleh ibubapa - pembaziran kewangan yang sepatutnya boleh di kawal. Mana tidak untuk mendaftar ke tingkatan 6 bawah dah memerlukan banyak wang... beli kasut- baju- seluar uniform, buku teks yuran sekolah dsbnya. Kementerian pendidikan mengumumkan kemasukan ke IPTA untuk lepasan SPM lebih awal atau serentak dengan pengumuman masuk ke tingkatan 6 bawah supaya pelajar boleh memilih mana satu yang terbaik untuk mereka. Atau kementerian boleh membuat pengumuman masuk ke tingkatan 6 bawah lebih awal TETAPI buat satu POLISI yang PELAJAR YANG DITAWAR UNTUK MENGIKUTI TINGKATAN 6 BAWAH TIDAK AKAN DI TAWAR UNTUK MENGIKUTI PROGRAM-PROGRAM DIPLOMA/IJAZAH DI IPTA. Ini akan mengelak pelajar dari tertunggu-tunggu, senang aje. more
LEMBAP DAN LAMBATIni adalah pengalaman emak saya yang pergi ke hospital untuk rawatan mata di HOSPITAL BESAR SEREMBAN.Emak saya telah berdaftar di kaunter pada pukul 2pm dan selesai diperiksa oleh doktor pada pukul 4.05pm walaupun tidak mempunyai ramai pesakit. Selepas itu emak saya pergi ke bahagian farmasi untuk mendapatkan ubat dan memberi slip transkrip ubat di kaunter pada pukul 4.12pm. Dia tunggu gilaran kira-kira selama 1jam 15minit iaitu pada pukul 5.25pm hanya untuk satu bungkus panadol dan satu tiup ubat mata. Adakah berbaloi emak saya yang berusia 51 tahn tunggu sebegitu lama hanya untuk ambil dua jenis ubat tersebut dengan penat dan kesakitan yang amat sangat.Kenapa pihak hospital begitu leka dengan masalah ini??????? Saya rasa kerajaan patud ambil tindakan untuk mengatasi masalah ini.Berikut adalah cadangan saya yang mungkin boleh dikaji untuk melaksanakannya.
1. tambahkan kaunter
2. latihan yang secukup untuk kakitangan
3. elaun dan kenaikan gaji mengikut perstasi dan komen pesakit
more
LEMBAP DAN LAMBATIni adalah pengalaman emak saya yang pergi ke hospital untuk rawatan mata di HOSPITAL BESAR SEREMBAN.Emak saya telah berdaftar di kaunter pada pukul 2pm dan selesai diperiksa oleh doktor pada pukul 4.05pm walaupun tidak mempunyai ramai pesakit. Selepas itu emak saya pergi ke bahagian farmasi untuk mendapatkan ubat dan memberi slip transkrip ubat di kaunter pada pukul 4.12pm. Dia tunggu gilaran kira-kira selama 1jam 15minit iaitu pada pukul 5.25pm hanya untuk satu bungkus panadol dan satu tiup ubat mata. Adakah berbaloi emak saya yang berusia 51 tahn tunggu sebegitu lama hanya untuk ambil dua jenis ubat tersebut dengan penat dan kesakitan yang amat sangat.Kenapa pihak hospital begitu leka dengan masalah ini??????? Saya rasa kerajaan patud ambil tindakan untuk mengatasi masalah ini.Berikut adalah cadangan saya yang mungkin boleh dikaji untuk melaksanakannya.
1. tambahkan kaunter
2. latihan yang secukup untuk kakitangan
3. elaun dan kenaikan gaji mengikut perstasi dan komen pesakit
more
doktor yang memeriksa pesakitdidapati doktor yang memeriksa pesakit terutamanya di wad 6A
di gh seremban selalu bertukar doktor.jika waktu dimasukkan ke wad pesakit diperiksa oleh doktor a.Esok pula oleh doktor yang lain.Sehingga ubat yang diberi pun ada yang
bercanggah pendapat,con.jika doktor A dah tulis ubat c katakan untuk pesakit d,esok pula doktor b tukar obat lain.

diharap pesakit diperiksa oleh doktor yang sama kerana akan memberi kesan jika ubat sering ditukar.jururawat pula hanya ikut apa yang ditulis oleh doktor.tqmore
komunikasi doktor dengan pesakitdoktor di klinik kesihatan rasah,seremban ada yang terlalu
formal cara komunikasinya dengan pesakit.
doktor mestilah bersikap friendly dengan pesakit dan tidak serious atau terlalu formal hingga pesakit rasa takut dan tak selesa bila doktor terlalu formal.contoh doktor yng friendly ialah di bilik 9.sepatutnya menjadi contoh kepada doktor yang lain.contoh doktor yang formal dan kadang-kadang serious, doktor di bilik 3 dan 7
more
sekolah syed omarbyk sampah.cikgu pompuan byk dah tua.....dah tu time pjk bg la seminggu ada 4 kali.br best.ulat dlm batu bleh hidup.buat apa p skolah.duk rumah pun bleh hidup jgk.air-cond xdak tu yg hati panas masa blajaq.camna nak dpt 9A1.buat kasino ka.br jahat skit.more
SIKAP SEORANG DOKTOR DI KLINIK GUA MUSANGRasanya doktor ini telah ditukarkan ke hospital Gua Musang kalau maklumat yang disampaikan kepada saya ini benar TETAPI apa yang ingin saya nyatakan disini walau dimana doktor ini ditempatkan selagi SIKAP DAN TINGKAH LAKU beliau tak di ubah masalah ini tak akan selesai. Saya tak mahu menghuraikan dgn panjang lebar tentang apa yang berlaku terhadap saya tetapi CUKUP SAYA NYATAKAN DISINI BAHAWA RAMAI ORANG MEMPERSOALKAN TENTANG KEBIADABAN SIKAP DAN TINGKAH LAKU DOKTOR INI...TERUTAMA DARI GOLONGAN TUA DAN ORANG KAMPUNG YANG PADA PANDANGAN BELIAU MEREKA INI TAK ADA PERASAAN...

BERSYUKURLAH ANDA ANAK TEMPATAN SELEPAS TAMAT PENGAJIAN TERUS DI AMANAH UNTUK BERKHIDMAT DI TEMPAT LAHIR ANDA...

JANGAN FIKIR ORANG TUA DAN KAMPUNG TAK TAHU MENYAMPAIKAN RASA HATI MEREKA...

INI BARU DALAM SALURAN EMAIL YANG PADA PANDANGAN SAYA PEMBACANYA AMAT TERHAD..

JANGAN SAMPAI BENDA INI MENJADI SATU RUANGAN DI DADA AKHBAR HARIAN YANG PASTINYA MENGUNDANG PADAH TERHADAP ANDA...

KAMI MASIH ADA PERASAAN TERHADAP ANDA....TAPI TIDAK SELAMA LAMANYA...

KALAU KAHWIN BOLEH MENGATASI MASALAH ITU...CARILAH TEMAN CEPAT-CEPAT...
HARAP PIHAK PENGURUSAN HOSPITAL KENAL PASTI MASALAH DOKTOR INI DAN CUBA ATASI MASALAH BELIAU SEBELUM KAMI MENIMBULKAN MASALAH INI SECARA YANG TAK DISENANGI OLEH SEMUA PIHAK..more
Perhidmatan di Hospital Kuala Nerang tidak memuaskan. Kelemahan perhidmatan Hospital K.Nerang ialah sikap lembab kakitangan dan cara pemeriksaan Doktor yang bertugas agak sambil lewa sahaja walaupun pesakit-pesakit yang datang terpaksa mengambil waktu yang terlalu lama bagi menunggu no giliran mereka di panggil.setiap pesakit perlu mengambil masa untuk menunggu pemerisaan Doktor selama hampir 2 hingga 3 jam walaupun jumlah pesakit yang berkunjung tidak melebihi 30 orang di ketika itu sedangkan setiap pesakit hanya di periksa oleh doktor tidak melebihi 2 minit.Pernah satu ketika saya mendengar keluhan pesakit yang menyatakan bahawa semasa beliau berkunjung menerima pemeriksaan, Doktor hanya menanyakan "apa sakit makcik ?" tunduk sambil menulis dan terus bagi surat untuk mengambil ubat di kaunter. Inikah caranya perhidmatan kakitangan kerajaan yang bertugas untuk memberi kemudahan kepada rakyat,sedangkan kebanyakkan pesakit-pesakit yang berkunjung ke Hospital tersebut adalah dari golongan penduduk yang berpendapatan rendah oleh kerana jika mereka mempunyai wang yang secukupnya tidak mustahil golongan ini juga akan mengambil pemeriksaan rawatan Doktor di Klinik-klinik swasta yang berleluasa berdekatan di bandar tersebut.
Harapan saya di sini pada kakitangan Hospital tersebut tolonglah faham dengan masalah-masalah yang dihadapi oleh pesakit-pesakit ini kerana mereka juga mengeluarkan wang yang sama banyak dengan pesakit-pesakit dari golongan berada juga untuk membiayai kos rawatan tersebut.

Pihak yang berwajib perlu mengambil berat tentang permasalahan yang berlaku ini. jangan selalu pejam mata dengan apa yang berlaku kerana Kerajaan Malaysia telah mengeluarkan belanja yang besar bagi memulihkan mutu perhidmatan kakitangan kerajaan.
more
Nurse veteren (kurang ajar) & sambil lewa (operation room)more
Nurse veteren (kurang ajar) & sambil lewa (operation room)Sungguh kesal dengan sikap kakitangan Hospital Seberang Jaya, Nurse veteran yang sombong dan bercakap sungguh kurang ajar dengan pesakit di wad menunggu (bersalin), jalankanlah kewajipan dengan bertanggungjawab kerana gaji yang diterima tu akan jadi darah daging, pesakit ni kalau X sakit kami pun tak mau tengok muka hangpa sebab X boleh buat sendiri kami pi hospital, tu pun bukannya free kami bayaq duit! dahla tu dgn Security Guard yang berlagak macam gaji depa tu beribu lemon, at least cakapla dgn bersopan tu pun Xkan X boleh buat. Cerita dlm Operation Room pulak lain sikit, layanan Doctor & staf baik tapi.......saya disiang bagaikan ikan! bayangkanlah ubat bius masuk X habis lagi perut saya telah dihiris, bagaimana rasanya hanya Allah SWT saja yng tahu, saya pengsan di bilik bedah hampir 6 kali, fikir-fikir balik serik rasanya tapi nasib baiklah ada adik-adik pelatih yang baik tapi ingat nanti jangan jadi macam Nurse Veteren bila dah tua.................OK! kasihanilah para pesakit anda!!!!!Untuk para Nurse Veteren tu kalau rasa dah X larat berhenti sajalah atau beri tempat kerja yang relax saja kat depa contohnya jaga bilik air ka! Untuk Security Guard tu pi la hadiri kursus untuk tingkatkan lg mutu perkhidmatan anda supaya jgn jadi kurang ajar dan berilah peluang untuk suami ada dekat dgn isteri ketika hendak bersalin spt di HUKM kerana ia dapat memberikan semangat kepada isteri yang hendak bersalin. UNTUK KAKITANGAN HOSPITAL SEBERANG JAYA, TINGKATKANLAH MUTU PERKHIDMATAN ANDA KERANA SEMUA PESAKIT YANG DIRAWAT MEMBAYAR RAWATAN YANG DIBERIKAN BUKANNYA FREE !!!!!more
JURURAWAT TAK PATUT DI BAYAR GAJI/ELAUN LEBIH !!!!!!!!!TAK PAYAH BAYAR GAJI LEBIH DKT. NURSE, DAH MEMENG ITU KEJA SEORANG NURSE!NI. KEJAP2 ELAUN NAIK? SEMUA ORG. KEJA TERUK ITU DAH BIDANG MASING2, PASAL APA GAJI LEBIH PULAK? CUBA FIKIR BALIK!!! ORG. YG SAPU SAMPAH PUN TERUK JUGA @ BANDARAN KUTIP SAMPAH LAGI TERUK.NURSE TU KERJA 1 HARI CUTI 2 HARI. TU KIRA MACAM MANA...TU PUN MALAS LAGI SUKA MARAH2, JGN. INGAT HAMPA TU BESAQ SGT.INSAFLAH WAHAI NURSE2 SEKALIAN TURUNKAN / SELARASKAN GAJI 2 ELAUN SEPERTI KERJA2 YG LAIN MENGIKUT TANGGA GAJI YANG SAMA. KERJA TAK PADAN NGAN GAJImore
Cara berkomunikasi doktor telah ada banyak improvement.Doktomore
Klinik kesihatan rasah.seremban.All doctors diberi kursus komunikasi berkesan.( PR skills.)more
Klinik pesakit luar jln rasah seremban,doktor bilik3dan 7.Tak banyak kelemahan .Ada banyak improvement.PR skills doktor ( bilik 3 & 7 )jauh lebih baik dari sebelumnya.Tahniah!Kementerian Kesihatan memberikan kursus PR kepada semua doktor dan bakal doktor.Juga kepada semua jururawat.TQ more
Sikap Doctor yang Biadap terhadap kakitangan sendiriSaya amat berasa tersinggung selepas mengetahui sikap seorang doktor india jantan yang angkuh dan biadap terhadap kakitangan hospital sendiri semasa saya ingin beranak di ward bersalin. Walaupun sudah pandai, janganlah buat susah terhadap orang lain.. kami sebagai pesakit juga tak tahan dengan makian doktor orang india ini




Doktor adalah golongan professional yang disanjung tinggi, tapi janganlah angkuh, biadap dan asyik menyusahkan orang lain.. jangan ingat sendiri pandai sangat.

Haraplah Pihak Hospital Ipoh ambil tindakan terhadap doktor jenis ini.
more
more
elaun yang di beri tidak cukup untuk bulan julaiadakah di potong oleh BSNsila beri baki ealun kamimore
pengawal keselamatan ipohpengawal keselamatan di hospital ipoh terlalu kurang ajar pada pelawat.sepatutnya mereka harus menghormati setiap pelawat dengan menggunakan BAHASA yang lebih lembut.memang salah jika pelawat mahu masuk pada masa bukan waktu melawat.tetapi saya perhatikan pengawal perempuan india,(saya tidak tahu namanya,tetapi berambut pendek dan seperti lelaki perwatakannya)jika sebangsa dengannya,begitu mudah dia membuka pintu.saya bukan mahu mengaitkan bangsa,tetapi memang realiti.jika kaum melayu dengan sesuka hati dia maki hamun terjerit jerit dengan perkataan kesat.bukan semua pelawat di H.B.I golongan miskin,ada juga yang terpelajar.jika perkara seperti ini di biar berterusan,pasti imej H.B.Ipoh akan terjejas.bagaimana jika pelawat datangnya luar dari perak??perlu di ajar cara menghormati manusia.more
tahniah scu hospital ipohsebagai seorang anak yang hanya memiliki seorang emak,setelah kehilangan ayah,saya amat kagum pada wargakerja scu 4a kerana begitu ikhlas dan jujur dalam menjalankan tugas.selepas emak saya di bedah(menggunakan HALOVEST)pada17.may.04,doktor,terutamanya DR SURESH RAMASAMY begitu perihatin pada ibu saya.beliau tidak pernah menunjukkan mukayang kurang senang pada ibu saya walaupun ibu saya agak cerewet(maklumlah orang tua),jururawat yang bertugas tidak pernah jemu membantu ibu saya belajar berjalan semula dan kini alhamdulillah,keadaan ibu saya semakin pulih dengan bantuan dari mereka semua.buat DR SURESH RAMASAMY terima kasih kerana merawat ibu saya tanpa jemu hingga hari ini.saya doakan dr akan sentiasa dirahmati.TERIMAKASIH SEMUA WARGAKERJA SCU H.B.IPOHmore
more
MUTU Perhidmatan HOSPITAL K.NERANG, KEDAH *-Pelbagai segi bentuk kelemahan yg perlu diperbaiki.
=Tiada usaha untuk meningkatkan mutu perhidmatan.
=Tiada sifat tolenransi dengan pesakit-pesakit.
Di sini saya bukan nyatakan cadangan tapi ingin mengambil tindakan keatas pihak-pihak terbabit termasuk Kementerian Kesihatan dengan tujuan ingin mempertikaikan atau mendakwa di mahkamah bahawa Hospital Kuala Nerang dimana staf-stafnya banyak yang makan gaji buta.more
more
TAHNIAH UNTUK KAKITANGAN HOSPITAL KUALA PILAHSaya ingin mengucapkan setinggi-tinggi tahniah & jutaan terima kasih kepada staff di Hospotal Kuala Pilah terutama sekali staff yang bertugas di wad 10 dan staff di bilik bersalin Hospital Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Layanan mereka sungguh mesra ketika saya ingin melahirkan anak sulung saya pada 4 Disember 2004. Semoga Tuhan saja yang membalas jasa baik anda semua...more
TAHNIAH UNTUK KAKITANGAN HOSPITAL KUALA PILAHSaya ingin mengucapkan setinggi-tinggi tahniah & jutaan terima kasih kepada staff di Hospotal Kuala Pilah terutama sekali staff yang bertugas di wad 10 dan staff di bilik bersalin Hospital Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Layanan mereka sungguh mesra ketika saya ingin melahirkan anak sulung saya pada 4 Disember 2003. Semoga Tuhan saja yang membalas jasa baik anda semua...more
Hospital Kuala TerengganuButang kecemasan yang terdapat di setiap katil di Hospital Kuala Terengganu tidak berfungsi. Ini akan menyusahkan para pesakit sekiranya berlaku kecemasan.Walaupun kaunter berada di hadapan tetapi bayangkan sekiranya pesakit tidak dapat memanggil jururawat bertugas dalam keadaan kecemasan. Harap pihak pengurusan hospital mempertimbangkan hal ini.Walaupun cuma 3 hari,namun saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua kakitangan Hospital Kuala Terengganu terutama mereka yang bertugas di Wad Bersalin 2D dan kakitangan labour room yang menunjukkan sikap yang baik.Pada mulanya saya merasa amat gementar memandangkan ini kali pertama saya akan melahirkan anak dan dimasukkan ke wad namun layanan yang diterima membuatkan saya sebagai pesakit berasa dihargai. Cadangan saya teruskan sikap keprihatinan anda semua. Walaupun mungkin tiada ganjaran di dunia namun Insyaallah, di akhirat sana pasti ada ganjarannya jika anda ikhlas dengan tugas dan tanggungjawab anda.more
wad tingkat tujuh qeh kk sabahbilik panas dan aircond berbunyi bising,perabot lamagantikan semua aircond yang telah uzur,pasang aircond di luar bilik untuk ventilasi yang baik termasuk bilik rehat jururawatmore
wad tingkat tujuh qeh kk sabahbilik panas dan aircond berbunyi bising,perabot lamagantikan semua aircond yang telah uzur,pasang aircond di luar bilik untuk ventilasi yang baik termasuk bilik rehat jururawatmore
perhatian semua jururawatapasal korang ha! belagak mcm pandai sgt! baru jadi jururawat, belum jadi jururtera ke juruterbang ke, doktor ke.perangai tu ubah sikit! macam bagus! baik korang jadi cleaner. tak pun, ternak babi. insaf la sikit. kalau pesakit ade tu, jgn la marah2.keje tu biar la ikhlas! jangan jadi kafirrrrrrrrrrr . boddohhhhhhhhhh!!!!!!!
mampus la korang. blaja la menghormati org. lebih2 lagi org tua...takde korang pun, negara ni boleh maju.....
more
perangai Jururawat Masyarakat pelatih hospital kajangjangan nak tunjuk lagak dah pandai sangat.muka yang mencuka bila merawat pesakit.apa dah ingat dah bagus sangat ke keje tu..baru pelatih dah belagak...depan anggota keluarga pesakit yang lelaki,tunjuk baik pijak semut pun tak mati...tunjuk yang awak tu berasal dari negeri timur konon tapi bila dgn perempuan,kita panggil rawat pesakit sengaja elakkan diri.pemalas...nie khusus untuk pelatih2 dari kelantan dan terengganu1) beri mereka latihan bagaimana untuk jadi jururawat sebenar danbertanggungjawab
2) tunjuk diri sendiri jangan bertopeng2
more
more
more
jururawat sombong sesangat.........more
perhatian jururawat klinik kesihatan setiawankorang ni baru kerja jadi jururawat kerajaan,dah belagak !!!!muka dah lah semua nye tuaa!!dan nak mampus!!!
korang ingat jadi jururawat korang dah bangga ker,dah lah pemalas,harap tetek nak bontot jer besar!!!muka dah la h berkedut!!!jangan la sombong sesangat dah kejer korang layan pesakit,buat jer lah
saya harap pihak pengarah kesihatan klinik setiawan bukak lah mata sikit!!!jangan nak duduk jer!!!ajar sikit jururawat tua2 dah nak mampus tu berubah jangan nak pemalas jer pastu asyik2 mgata orang!!ajar sikit cara bersopan santun sikit.ko pon mampus gak,tak guna lahgaji naik.more
jururawat desa seri manjung tak tahu sopanmore
perhatian jururawat desa hospital manjung1)jururawat hospital manjung kurang profisonal lebih lagi dari segi perbidanan.
2)tak sopan nak kurang ajar
3)tiada nilai- nilai mesra masyarakat
4)belagak
5)mengatal
6 kalu nak gatal pun tunggu la kat luar jangan la masa keje,kalau dengan laki amboi gatal lah.kalau dengan perempuan masam jer

berlajar la dari kesalahan
kerajaan dari segi perubatan memang lemah
jururawat cuba fikir lebih positif
more
more
more
Database service by YourWebApps.com