HOME
Mari kita kritik
HOSPITAL

SEBUAH LAMAN UNTUK KERAJAAN NEGERI SECARA MEMBINA DEMI KEMAJUAN NEGARA.
Tekan butang "Enter Record".

Perkara Kelemahan Cadangan
anti nurses?~apa yang aku taw?? keje nurses xmudah macam yang kita tgok...nampak rileks,,mungkin..tapi,,banyak keje yang depa buat kita tak nampak..it's not easy utk dapat cuti...sminggu 6 ary keje,kalo on call?? what do u thinnk? kalo keje malam myb lah dapat satu hari cuti..sempat ke berehat? i mean fully rest.. bila depa nak jaga anak ngan laki lg,,,? sekadar berkongsi...~ if nk cuba,, just apply to be a nurse,,, korang will know how hard it is dear.. hargailah nurses ni.. bkn senang nak jadi seorang nurse,,,aty mau kuat n sabarr maaa... (^_^)more
hospital taipingkalau kita nk tahu kelemahan org kita kena selidik dulu diri kita sendiri. jng nk menggata org . ini ckp org murtad la mcm2 lg. tak tau manusia mcm ni pun blh ada lg kt malaysia ni pegi jd rakyat africa ke lubnan ker . ini kt malaysia punya baguih mcm ni pun dah kata yang tu tk elok yg ni tk elok.agak2 yg komplen tu katak d bwh tempurung kot .bwk2 bersyukur la jng nk mengata org.yang nk komplen tu bwk2 la sembahyang hajat tengok diri tu cam maner. ini keja komplen jer yg taumore
Kerja kesihatan amalan mulia HAT LUMUTHospital Angkatan Tentera Malaysia (HAT) LUMUT
Sebagai staf kesihatan,yang bekerja sepenuh masa berhadapan dengan manusia,kita perlu jaga tingkahlaku,jangan anggap kita yang terbaik,kita tidak kenal status klien,beri lah perkhidmatan yang terbaik,seperti yang kita pelajari dari segi teori & praktikal,jangan pilih kasih,baik kanak-kanak lelaki perempuan warga emas tujuan mereka sama apabila ke hospital,beri yang terbaik,cuba di bayang kan andai nya kita @ yang tersayang berada di tempat mereka?Apa yang kita mahu kan?Pasti nya sesuatu yang terbaik kan?Pasti akan kurang sedikit penyakit yang di alami kira nya kita memberi perkhidmatan yang terbaik,jangan hanya layan klien lelaki dengan baik sahaja,semua serupa
Yang Maha Esa tahu amalan kita,jadi bekerja lah dengan sbaik-baik nya,hidup ini ibarat roda,beri perkhidmatan yang terbaik...more
Hospital Taiping - (penyelia x guna - rozaidah bt abu kasim)blagak lebih..CAMBAGOS! SOMBONG X HENGATT!! x sedar ke diri tu sape..awk mule dr bwh gak..ni bile dah naik pgkt blagak x habes..insaf la diri awk tu sikit..x byk pn, sikit pn jd la. nak g umrah kan?..insaf la ye..sedar² diri!!! tah² g umrah nnt mcm² problem jd..ko tunggu je la..buat org cam anjing..WUTDAFARK?? hey..ko ni bukan manusia lg tau, tp ko ni makhluk Allah yg dikeji oleh manusia..prangai cam binatang!lebih xtrim dr binatang..aku x tau nk klasifikasikn ko ni jenis ape..sial..pgkat x besar mane,dlm kubor nnt baru ko tau langit tinggi rendah. x sopan lgsung makcik ni.. da nak la tua nk mampus,cengih bukan main lg. ingt cantik sgt ke?..ramai lg manusia mulia kt luar tu yg lg cun mlecun dr ko tau x?ko ni...da byk menyakitkan hati manusia kt luar² tu tau..ko x sedar ke ha?..terutama pd staf² pgkt bwh..harap pndai bodek je..naik pgkat pn sbb 'kebodekkan' ko..bukannye sbb kelayakan ko..spm cabok je.sume tu....ko nak tau x?..X BERKAT KO TAU!!..bg ank² mkn duet haram..nnt anak² jd x gune pdn muke ko..baru nk ingat..berambus la ko dr hosp.taiping ni..blah²..aku dan semua staf cni BENCIIIIIII kat ko...ke..ko mandrem staf pgkt atsan aahhh??ko bodek bukan mainn lg..yg bwh ko pijak².nnt ko terima la blsan..ko tunggu jela.. Allah tu MAHA ADIL!..nk g umrah pn x gune lg..sbb ko sial cam babi..sial la ko..YA ALLAH...kau lindungilah staf² yg lebih mulia dr nenek ni..lindungilah kami dr bala bencana yg direka oleh si nenek rozaidah x gune ni..harap KO INSAF DGN CEPAT!!n lagi bagus...KO BRAMBUS DR CNI..balik la ko kt kmpg ko kt ngri9 tu..jgn mnyempit mnyebok kt perak ni...org perak x mgalu²kn kdtgn ko..even khadiran ko..aku n staf² lain alwayz bdoa akan khilangan ko dcni!!

(sori ye kalo trse..sape suh buat hal ngn kitorg)
more
ermmm...xde pe nk gtau cm jgn slhkn seme nurse2 kt mesia nih..
xseme nurse sm..
ati dorg len2..
ade lg yg pnyai prasaan dn jlnkn tugas dgn tggungjwb..
ermm..
bab gaji tggi tuh bkn pe,,
dorg lg mudh tededah dgn berbagai2 pnyakit yg berbhye..
mmg sesuai laa ngn ape yg dorg daa jlnkn..
lau de anggota2 kjaan yg len x puas ati sal gaji..
cb jd misi tgk..
sng x kje..
kje nurse nih bkn cm buruh kasar..
dorg bkerja tuk bntu dn slmtkn nyawa psakit..
bbaloi laa dgn gaji yg nurse dpt..
tau laa de yg x puas ati npe gaji nurse tggi sdgkn gaji tukg sapu smpah xtggi..
pkir logik dn gne otak laa..
dn nk wt pmbetulan ok..
x seme nurse dr aliran sastera ok..
majoriti dn kbyknnye ramai dr aliran sains TULEN..
tgk skrg..
bkn ke byk klj2 jwt swasta kt mesia..
nmpk sgt tnage jwt nih dperlukn berbnding tnage2 yg len..
lau de juruxray xpuas ati sal gaji nurse gtau sbb..
cb korg msuk spital..
sape yg rwt korg lau bkn nurse..
ade ke juruxray tlg cuci berak korg lau korg xdaye ke toilet..???
ermm..
pkir laa sndri yek..
pape pn..
aku bgge jd jururwt dn dlahirkan tuk mjge kesihatn dn mrwt org yg dperlukn..
dn ingt lh..
xseme jwt mmpunyai prngai sprti korg2 pkirkn..
jgn sbb nila stitik,,rosak susu sbelnga...
RENUNGKANLAH....
more
WAT BIDAN YANGMASIH ADA LAGI LA NI..BUKAN X KESIAN KAT HANG PA TAPI HANG PA TU X RETI NAK KESIAN NGAN UMUR HANG PA..DAH AGAK2 NAK SENJA NIE WAT2 LE BERZIKIR KE ATAU SELAWAT BEBANYAK BILA NURSE2 BARU NIE WAT KEJE X BERAPA NAK COMPLETE...X MENJADI MASALAH KLO HANG PA TUNJUK AJAQ SELALU...HANG PA KAN BANYAK XPIRIENCE...JGN MENGULUH BANYAK..COVER SAMA2...JANGAN ASYIK NAK TERUS PI NGADU KAT SISTER JE...SISTER 2 PUN DAH NAIK MENYAMPAH DAH ASYIK MUKA HANG JE P NGADU.... GAJI YANG HANG PA DAPAT MEMANG UTK MENGADU JE KA???? CERMIN2 LA DIRI 2.... KITA NIE HAMBA ALLAH JE....SETIAP MANUSIA ADA KESALAHAN MASING2...X PERFECT MANE PUN.... THINK AGAIN....X PUN HANG PA (BIDAN) NI PILIH WAT BERSARA AWAL..... DOK KAT UMAH BAWAK2 WAT AMAL IBADAT YANG X BERAPA COMPLETE LG.. OK KOT CADANGAN 2.........more
glamerwoi hasyim, glamer hang la ni no. kami dok pakat gelak baca cerita tentang hang kat wesite ni. betoi ka hang cabol orang? cam tak pecaya ja.

hang dok keja kilang mana? ada masa mai la singgah penang gh ni.ikut kami pi mobile blood bank.dah lama tak dengar citer lucah hang tu..motor besaq hang dulu apa cerita?

hang dok mana lani hasyim??dok penang ka berulang dari rumah hang kat Bagan Serai tu?pakai kereta merah lagi ka?
lama sungguh tak borak dengan hang.
woi, ada budak perempuan patient hang dulu selalu dok mai tanya hang. kami pun tak tau nak habaq dr.hasyim dok mana.more
isu Hospital Taiping - (pnyelia rozaidah bt abu kasim)sblum tu aku ada tulis mcm²..
ko bace tentu ko marah kn?..
so..disini gak..
aku sbagai hamba Allah ingin memohon maaf di dunia dan akhirat kt ko..
sbb kutuk marah ko kaw² punye..
tp..itu hnyelah skdr unt mmberikan ko kesedaran..
sblum org lain btindak lbih agresif..
lebih baik kitorg menyuarakan tlebih dahulu tntg prangai ko..
so...
MINTA MAAF UNTUK KESEKIAN KALINYA..
krne mngata ko dgn lancau sekali..:P
harap ko dpt renung²knnya.
we're sorry..more
pesakit dilayan macam binatang....hospital besar sg.buloh-kawasan cantik tapi budi bahasa kurang.dah sakit dah dekat 5-6 bulan tapi nak jumpe doktor asyik takde jer....kita pun keje jgk...asyik nak amik cuti jer...tapi bile pg tangguh.nak g swasta mahal...tolonglah,mcm sistem xde jer.kerajaan wat la sesuatu.watlah yg terbaik untuk pesakit kat sini,selagi masih ada rasa t.jawab.more
Hospital Kuala TerengganuButang kecemasan yang terdapat di setiap katil di Hospital Kuala Terengganu tidak berfungsi. Ini akan menyusahkan para pesakit sekiranya berlaku kecemasan.Walaupun kaunter berada di hadapan tetapi bayangkan sekiranya pesakit tidak dapat memanggil jururawat bertugas dalam keadaan kecemasan. Harap pihak pengurusan hospital mempertimbangkan hal ini.Walaupun cuma 3 hari,namun saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua kakitangan Hospital Kuala Terengganu terutama mereka yang bertugas di Wad Bersalin 2D dan kakitangan labour room yang menunjukkan sikap yang baik.Pada mulanya saya merasa amat gementar memandangkan ini kali pertama saya akan melahirkan anak dan dimasukkan ke wad namun layanan yang diterima membuatkan saya sebagai pesakit berasa dihargai. Cadangan saya teruskan sikap keprihatinan anda semua. Walaupun mungkin tiada ganjaran di dunia namun Insyaallah, di akhirat sana pasti ada ganjarannya jika anda ikhlas dengan tugas dan tanggungjawab anda.more
WAD BERSALIN HOSPITAL TAIPINGADA SKIN DI SETIAP KATIL DLM DEWAN PERSALINAN TP TIDAK PERNAH DI GUNAKAN PESAKIT DI BIARKAN MEMANDANG TEMPAT SULIT WANITA SEWAKTU MENUNGGU SAAT KELAHIRAN TANPA ADA SRIN YG MENUTUPI DIANTARA 1 PESAKIT DGN PESAKIT YG LAIN.. AMAT MENYEDIHKAN..WALAUPUN BERADA DLM KEADAAN MENANGGUNG KESAKITAN YG AMAT SGT TETAPI SEBAGAI SEORANG WANITA SAYA MASIH MEMPUNYAI SIHAT MALU.. KERAJAAN MEMBEKALKAN SRIN BG SETIAP HOSPITAL UNTUK DI GUNAKAN DAN BUKANYA UNTUK BUAT PEKASAM.. more
sikap doktor di klinik kesihatan sg achehdlm minggu lps sy telah dtg menziarah seorang saudara saya di sg acheh, nibong tebal, penang. ketika saya menetap disana, anak saya mengalami cirit-birit dan muntah-muntah tanpa henti selama 3 hari lalu saya membawanya ke klinik kesihatan sg acheh yg berdekatan. setelah berjam-jam menunggu untuk berjumpa dgn doktor untk mendapat rawatan lalu tibalah giliran anak saya dipanggil. saya melihat doktor itu memakai baju putih dan berseluar hitam sbg uniformnya. beliau memeriksa anak saya sblm memberi ubat. sementara menanti utk mngambil ubat di farmasi, saya sempat berbual-bual dengan seroang staf klinik kesihatan tersebut berkaitan dgn kerjaya doktor. adalah amat terperanjat saya bila saya dapat tahu bahawa yang merawat anak saya tadi itu hanyalah pembantu perubatan (MA) sahaja dan bukanlah doktor yang sebenarnya. lalau saya bertanyakan kepada staf itu dimanakah doktor yang sepatutnya bertugas, dia memberitahu saya bahwa pada hari minggu iaitu sabtu dan ahad, doktor akan 'mengupah' MA shj utk bertugas atau standby di klinik kesihatan itu sbg mnggantikan doktor itu yang sepatutnya bertugas sepanjang masa disana. saya bertanya lagi, apakah akan berlaku jikalau ada kes2 kecemasan yang perlu kehadiran doktor, staf itu menjawab bahawa mereka akan menelifon doktor tersebut dan doktor itu cuma perlu beri arahan over the phone shj utk memberitanhu apakah yang patut dibuat tanpa perlu ia hadir langsung ke klinik itu. staf itu pun berkata lagi yang kalau emergency sgt, pesakit akan terus dihantar ke hospital TANPA perlu dilihat oleh doktor KK itu. saya bertanya lagi, apakah maksud 'upah' yg disebutnya td. adalah amat memeranjatkan bahawa, doktor tersebut sebenarnya dibolehkan claim standby sebanyak RM50 sehari maka jika sebulan, dia akan mendapat claim sebanyak RM1500, sejumlah lebih kurang RM500 akan diberi sbg 'upah' kepada MA2 nya di KK itu agar dpt 'melihat' pesakit pd tengah2 mlm maupun pada hujung minggu dan pada hari cuti umum agar MA2 tersebut 'jgn kacau' doktor tersebut ketika itu. insiden ini juga berlaku pada bila-bila masa andaikata doktor tersebut mau cuti sesuka hatinya kerna alasan yang diberi ialah di KK tiada siapa yang akan monitornya kerana dia seorang sahajalah doktor disitu dan merangkap 'bos' sekali. saya jua difahamkan bahwa perkara ini tidak berlaku semasa zaman doktor yg sebelumnya yang mana dikatakan doktor yg sebelumnya adalah merupakan seorang doktor berbangsa cina akan tetapi sejak kehadiran doktor melayu inilah , insiden ini berlaku. selain dari tabiat doktor itu yang malas melihat pesakit dan menyerahkan tugasnya kepada MA nya shj, doktor ini juga kerap balik awal dan keluar lunch berjam2 lamanya.ada ketikanya, dimana doktor melayu ini tidak kembali langsung di KK selepas lunch di pekan.
saya memandang serius perkara ini kerana dia sebagai kakitangan KKM hendaklah amanah dalam pekerjaannya. saya dapat tahu bahawa doktor itu pernah dianugerahkan anugerah khidmat cemerlang di salah sebuah hospital daerah di sg bakap sebelum di'buang daerah' ke KK sg aceh.jikalau benar doktor itu layak cemerlang, pindahkanlah dia ke kg saya di Tenom, Sabah ini. kami disini pun amat kekurangan doktor. saya simpati melihat doktor-doktor di Tenom ini yang berpulun-pulun kerja merawat org kampung saya dgn penuh dedikasi tanpa mengharap anugerah khidmat cemerlang pun. apa kata kalau pihak KKM menempatkan doktor yg 'cemerlang' di KK sg Aceh itu ke ulu pedalaman Sabah agar biar benar2 berarti akan anugerah khidmat cemerlangnya itu? bagi saya, apa gunya cenmerlang tanpa diuji malah di'buang daerah' pula selepas itu? KKM juga mesti siasat apakah benar dakwaan staf KK itu bahawa doktor 'cemerlang' itu memberi 'upah' sedemikian agar terlepas tanggungjwabanya tika masa dia diperlukan? saya mendapat tahu bahwa doktor itu kerap jua pergi johor tiap2 minggu utk menemui isterinya disana dan sudah tentulah dia akan bekerja 3-4 hari seminggu sahaja. mana mungkin prestasinya tidak terjejas jikalau dia asyik kerap ke johor shj tanpa alasan yg konkrit? ini adalah salah satu dari beribu2 contoh 'misconduct' doktor melayu di kk sg aceh itu ,blum masuk lagi insiden dia melihat pesakit dan memberi perskripsi ubat sebelum sempat pesakit itu duduk di kerusi pesakit lg! KKM perlu bukak mata hal2 ini, jgn dah terhantok baru nak terngadah2!
wajibkan syarat semua doktor KKM yg mendapat apa-apa anugerah termasuk anugerah khidmat cemerlang terutamanya agar berkhidmat di pedalaman sabah dan sarawak pula agar benar2 teruji betapa 'cemerlang'nya mereka ketika berkhidmat disana sepetimana guru2 yang diwajibkan berkhidmat di ulu pedalaman jua.tiada guna mnjadi jaguh di kampung sndiri dengan ketiadaan pesaing2 yang setaraf dan lebih berkualiti dari kita.more
senyumlah sikit...pakcik makcik gad yang kat hospital klang tu senyum2lah sikit bila org senyum kat dia...kan senyuman itu satu sedekah...wajib jalani kursus bina insan...more
insaf lah wahai sahabat......... :)Assalamualaikum...kepada sesiape yg rase dia tu hamba Allah....jge2 la sket mulut tuh...jgn la ngate org je tau...ingat sket kita kat dunia nih bukan hidup slamenyer....disekeliling kita nih semuanya makhluk Allah....kene jage hati masing2....kalau x puas hati berbincang elok2...n jgn la mencarut2 nih...kita orang islam x baik mencarot2....n sape yg berbuat tidak baek akn merase balasan yg bakal menimpa...cuma cepat atau lambat jew.....Tuhan tu maha adil....beringatla wahai hamba Allah.....kita sbg manusia mulut harus djage...kalo berbuat salah kpd org laen harus meminta maaf...bukan senang mendapat maaf dr org yg telah kita sakiti....INSAFLAH....Assalamualaikum..... wahai saudaraku sekalian.....ingatlah tuhan tu maha adil....jgn pernah sesekali menyakiti hati org lain.....jaga lah hati sesama manusia...itu akan diberikan keberkatan oleh Allah S.W.T....harap2 dgn apa yg saya katakan ini akan membuka minda sahabat2 yg lain.....saya doakan yg terbaik utk saudara2 sekalian....amin...assalamualaikum....more
PARKING WAD C&D HSPTL TAIPING AMAT DAIF DAN MEMALUKAN!!!Nape parking berhampiran wad C dan D terlalu daif? bagi saya warga taiping berasa amat malu dgn keadaan ini. dah la keseluruhan kawasan penuh dgn tanah merah, pastu berlekuk sana sini. bayangkan la keadaannya kalau selepas hujan. sume kereta yg masuk parking kat situ abis kotor dgn tanah merah yg melekat di kereta. bukan kereta je, dgn kasut yg dipakai pun turut kotor jugak. yg peliknya, pengarah hospital taiping buta ke? dia tak nampak ke masalah nie dah berlarutan sekian lama? Wahai Pengarah Hospital Taiping, jgn la terus buat tak nampak dan tak tahu tentang masalah nie. cepat cari jalan penyelesaian..turap kawasan parking tersebut. jgn buat malu warga Taiping! Kalau tak reti buat keje, resign je laa. jgn pandai cari salah org lain je, salah sendiri buat tak tahu. semoga ada perubahan yg baik selepas ni..more
ketua jururawat dan penyelia jururawat hosp p buntarsemua ketua jururawat hosp parit buntar tak guna mulut jahat suka buli mereka duduk saja hanya buat arahan jual nama pengarah harap muka je hati busuk hampa ingat hampa berkuasa pergi mampus jeutuk perhatian kkmmore
MATRON ROZAIDAH HOSPITAL TAIPINGSELALU SAYA TERDENGAR ORANG BERCERITA PERANGAINYA TAPI SAYA TAK PERNAH PERCAYA.KALI INI DAH TERBUKTI KEBENARANANNYA.IBU SAYA DIRAWAT DIWAD C6 SECARA KEBETULAN BAJU BIRU NI DATANG BUAT RONDAAN BISING BETUL MEMAKI HAMUN STAFF BAWAHAN SEPATUTNYA TEGURAN DIBERI BUKAN MAKI HAMUN.INGATLAH JAWATAN ANDA PROFESIONAL BUKAN BEGITU CARANYA.KESIAN STAFF WAD TERSEBUT TERMASUK KETUA JURURAWAT.KALAU BEGINI PERANGAINYA TAK LAYAK JADI MATRON HARAP PENGARAH HOSPITAL/NEGERI AMBIL TINDAKAN SEWAJARNYA.MASIH ADA ORANG SEBEGINI DIBUMI ALLAH.INSAFLAH JANGAN TERLALU MENYAKITKAN HATI ORANG APA HUKUM JIKA KITA MENITISKAN AIR MATA ORANG.KALAU KITA KITA HIDUP SEMPURNA TAPI ALAH AKAN MEMBALASNYA PADA ANAK CUCU KITA INSAFLAH AZAB DARI ALLLAH.UNTUK PERHATIAN PENGARAH DR AHMAD YASSIM DAN PENGARAH NEGERI DATUK DR HJ AHMAD RAZINmore
MATRON ROZAIDAH HOSPITAL TAIPINGSELALU SAYA TERDENGAR ORANG BERCERITA PERANGAINYA TAPI SAYA TAK PERNAH PERCAYA.KALI INI DAH TERBUKTI KEBENARANANNYA.IBU SAYA DIRAWAT DIWAD C6 SECARA KEBETULAN BAJU BIRU NI DATANG BUAT RONDAAN BISING BETUL MEMAKI HAMUN STAFF BAWAHAN SEPATUTNYA TEGURAN DIBERI BUKAN MAKI HAMUN.INGATLAH JAWATAN ANDA PROFESIONAL BUKAN BEGITU CARANYA.KESIAN STAFF WAD TERSEBUT TERMASUK KETUA JURURAWAT.KALAU BEGINI PERANGAINYA TAK LAYAK JADI MATRON HARAP PENGARAH HOSPITAL/NEGERI AMBIL TINDAKAN SEWAJARNYA.MASIH ADA ORANG SEBEGINI DIBUMI ALLAH.INSAFLAH JANGAN TERLALU MENYAKITKAN HATI ORANG APA HUKUM JIKA KITA MENITISKAN AIR MATA ORANG.KALAU KITA KITA HIDUP SEMPURNA TAPI ALAH AKAN MEMBALASNYA PADA ANAK CUCU KITA INSAFLAH AZAB DARI ALLLAH.UNTUK PERHATIAN PENGARAH DR AHMAD YASSIM DAN PENGARAH NEGERI DATUK DR HJ AHMAD RAZINmore
Nurse veteren (kurang ajar) & sambil lewa (operation room)Sungguh kesal dengan sikap kakitangan Hospital Seberang Jaya, Nurse veteran yang sombong dan bercakap sungguh kurang ajar dengan pesakit di wad menunggu (bersalin), jalankanlah kewajipan dengan bertanggungjawab kerana gaji yang diterima tu akan jadi darah daging, pesakit ni kalau X sakit kami pun tak mau tengok muka hangpa sebab X boleh buat sendiri kami pi hospital, tu pun bukannya free kami bayaq duit! dahla tu dgn Security Guard yang berlagak macam gaji depa tu beribu lemon, at least cakapla dgn bersopan tu pun Xkan X boleh buat. Cerita dlm Operation Room pulak lain sikit, layanan Doctor & staf baik tapi.......saya disiang bagaikan ikan! bayangkanlah ubat bius masuk X habis lagi perut saya telah dihiris, bagaimana rasanya hanya Allah SWT saja yng tahu, saya pengsan di bilik bedah hampir 6 kali, fikir-fikir balik serik rasanya tapi nasib baiklah ada adik-adik pelatih yang baik tapi ingat nanti jangan jadi macam Nurse Veteren bila dah tua.................OK! kasihanilah para pesakit anda!!!!!Untuk para Nurse Veteren tu kalau rasa dah X larat berhenti sajalah atau beri tempat kerja yang relax saja kat depa contohnya jaga bilik air ka! Untuk Security Guard tu pi la hadiri kursus untuk tingkatkan lg mutu perkhidmatan anda supaya jgn jadi kurang ajar dan berilah peluang untuk suami ada dekat dgn isteri ketika hendak bersalin spt di HUKM kerana ia dapat memberikan semangat kepada isteri yang hendak bersalin. UNTUK KAKITANGAN HOSPITAL SEBERANG JAYA, TINGKATKANLAH MUTU PERKHIDMATAN ANDA KERANA SEMUA PESAKIT YANG DIRAWAT MEMBAYAR RAWATAN YANG DIBERIKAN BUKANNYA FREE !!!!!more
undang-undang semua halal mengikut kaum..Isteri saya berada di wad 5e hospital serdang... waktu melawat dari jam 4.30pm hingga 7.30pm. Bila saya sampai disana bersama anak saya tiba-tiba pengawal india dekat bawah lobi itu halang yg mengatakan kanak-kanak bawah 12 thn tidak dibenarkan masuk. Terpaksa sy tinggalkan anak sy kt bahagian lobi bawah. Selepas 10 minit saya kat atas tiba-tiba pelawat kaum india datang bersama 2 orang anak melawat isteri yang baru bersalin di sebelah katil isteri sy. Saya hairan.. adakah kaum india mendapat keistimewaan di hospital serdang? Memandangkan mejoriti pengawal keaelamatan berbangsa india. Saya bukan nak bankit isu perkauman tp kalau boleh undang-undang jangan mengikut kaum...Undang-undang tetap undang-undang. Walaupun kaum sendiri.jaga persaan kaum lain.more
sekuriti hospital serdang pilih kasih mengikut kaum(india)Kanak-kanak bawah 12 thn tak boleh masuk melawat tapi kanak-kanak kaum india dapat keistimewaan.mentang-mentang mejoriti sekurity kat hospital serdang adalah kaum india.undang-undang tetap undang-undang. Jangan pilih bulumore
mencabolkawan saya pernah dicabul oleh seorang 'doktor' di sebuah klinik di shah alam. tapi kes itu senyap saja setelah pihak klinik membayar pampasan pada kawan saya. 'doktor' itu juga terlepas begitu saja....pihak polis,apa sudah jadi?? adakah kerana yang mencabul itu 'doktor' dan kawan saya hanya pekerja kilang, maka kawan saya boleh diperbodoh-bodohkan?? Ketua Polis Tolong Siasatundang-undang Malaysia tidak tegas..undang-undang hanya dibuat tapi tidak dikuatkuasakan hingga warga asing pun boleh merperlekehkan undang-undang Malaysia...more
Lam Wah HeeMINTA PIHAK YANG BERKENAAN TOLONG SIASAT DOKTOR MELAYU MENAIKI KERETA NISSAN YANG MEMBUAT LOKUM DI HOSPITAL LAM WAH HEE PULAU PINANG.Undang-undang dibuat untuk dipatuhi ,bukan untuk dilanggar.more
sikap krg ajar juru xray hosp tpg(norhaslinda hasnan)cambagos sgt.sombong x sdr diri!mrh x b'tpt.ko ni m'yakitkan hati org t'utama org tuo.ko lyn depa cm anjing kurap.ko ingat xray 2 bapak ko pnya.bt suka hati ko je.dh le muka mcm anjing kurap,perangai plak mcm babi sial.ko elok dok kt utan kwn ngan babi utan.sdr2 le diri 2.ko ni ank haram jadah sb 2 tk tau adap.........org cm ko tk ke mn ngan menyombong diri.kerja br seth jagung tk sdr diri.ko ak dpt blsn setimpal.ko tunggu je la.............ubh2 le sikap tu............more
sikap krg ajar juru xray hosp tpg(norhaslinda hasnan)cambagos sgt.sombong x sdr diri!mrh x b'tpt.ko ni m'yakitkan hati org t'utama org tuo.ko lyn depa cm anjing kurap.ko ingat xray 2 bapak ko pnya.bt suka hati ko je.dh le muka mcm anjing kurap,perangai plak mcm babi sial.ko elok dok kt utan kwn ngan babi utan.sdr2 le diri 2.ko ni ank haram jadah sb 2 tk tau adap.........org cm ko tk ke mn ngan menyombong diri.kerja br seth jagung tk sdr diri.ko ak dpt blsn setimpal.ko tunggu je la.............ubh2 le sikap tu............more
Tak jalankan tugas dengan betul!saya adalah salah seorang hamba allah yang menghidap penyakit sesak nafas.saya selalu pergi ke hospital kerajaan untuk menerimarawatan kesihatan tentang penyakit saya.saya telah menghidap penyakit sesak nafas ini sejak empat tahun yang lalu'.setiap kali saya pergi ke hospital kerajaan,doktor dibahagian kecemasan mengatakan yang saya ni adalah tensioan terlalu banyak oleh sebab itu saya mengalami sesak nafas kerana saya banyak fikir.takkanlah setiap kali saya sesak nafas setiap kali tu saya mengalami tekanan perasaan.saya adalah anak tunggal dan sekarang ni saya tengah belajar di sebuah institusi dikuantan.2 atau tiga hari lepas saya telah mengalami sesak nafas dan telah dibawa oleh felo asrama ke HTAA.adalah seorang doktor ni, yng telah memeriksa saya dua kali termasuk pada malam itu.sket2 cakap saya ni tension sebab belajar,ada tu pulak nak suruh saya ambik plastik tekup kat muka saya kalau saya sesak nafas lagi lainkali.sampai sekarang penyakit saya tak dapat dikesan .tolonglah para doktor sekalian janganlah pemalas sangat nak memeriksa para pesakit anda.apa gunanya anda belajar tinggi utk menjadi doktor,alih2 dah jadi doktor malas pulak tunaikan amanah yang tuhan dah bagi pada anda,jangan ingat yang anda adalah doktor,orang lain anda boleh pijak kepala.ingatlah bahawa ramai lagi orang yang lebih pandai daripada kita para doktor sekalian.ubahlah sikap tu,janganlah berlagak pandai sangat dah tu taknak buat kerja pulak tu.kalau nak memarah pesakit,tak payah jadi doktor dan tak payah bekerja dengan orang atau manusia.pergilah kerja dengan mesin2 yang tak dapat memahami hati dan perasaan anda.ingatlah bahawa kita ini adalah manusia ciptaan allah yang masing2 ada kelebihan dan kekurangan memasing.NO ONE IS PERFECT!kami ni pun kalau boleh taknak pergi ke hospital,tapi dah terpaksamore
kerani hospital taiping sombongduk kt kaunter murahkanla senyuman.tak rugi pn.org dtg layanla dgn sopan.ini tak,org dtg leh wat bodoh je cam takde org.kelau dh malas kerja nape minta jawatan tu.tak guna pg kursus nilai2 murni.ubahla sikap 2 skit.more
SISTER NORA YG BODOH SOMBONG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HOI NORA!!(X ingin aku nk beri salam) aku b'harap la sgt hg jga la skit MULUT hg tuh...agak2 la klu nk maki org...tu la slalu dok ngata sgt kt si ROZAIDAH tu..perangai dia pun hg dh ikut...hg ska ker dr pg ke ptg,ptg ke mlm,mlm ke pgi..satu wad dok ngata ttg hg..igt la sma hg tu dh la berulang jauh...ska ke org dok maki hamun hg...kta ni hdup biar la org doakn yg baik2..aku tau la hg tu teruja sbb jd sister...tp sayang nya hg tu sorg yg BODOH,X DA ETIKA, X LAYAK LANGSUNG...x tau la laki blh tahan camna dgn perangai hg...ska2 hti hg tahan CR org..hg nk wat pa..klu CR kmi x ganjak,gaji hg naik ker..rajin betul hg dok jilat burit si ROZAIDAH...tp sian kt aku kt si rozaidah,hg x abis dok crita ttg keburukan dia kn...ubah2 la perangai hg tuh...igt la kta ni nk kja lama...jgn ska cri pasal sgt ngn org..sok mati merana la hg dlm kubur tu..nk mnta ampun kt org..klu hg rsa nk tunjuk hg punya POWER..bkn kt HOSP TAIPING...p la beranbus blk HOSP KUALA KANGSAR...more
pegawai farmasi u44 hospital putrajaya sombongmemang pedih dan sakit hati bila kena jeling dan marah tak tentu pasal ni.mungkin anda punya jawatan tinggi tapi tak perlu nak sombong diri.bagus sangat ke bila dapat tengking orang bawahan ni.ingat gred anda tu nanti bakal ditanya ke dalam kubur nanti.mungkin da jadi kegemaran anda suka jegilkan mata pada orang ek.tak pernah ke anda rasa bersalah bila buat sakit hati orang lainubah-ubah la sikap tu.tak ke mana hidup ngan menyombong diri nimore
Perangai sister wad 6 hospital serdangsister jangan duk pilih kasih sangat, kalu staff yang dia sayang kan main lagi bg cuti....pagi2 dah bising depan patient, asyik -asyik cari kesalan SN. Kalau Staff yang dia sayang bukan main lagi dia bela. Yang jadi mangsa staff yang tak pandai mengapu....orang lain yang buat salah ,tapi orang lain yang jadi mangsa. ingatlah hang tu dah nak pencen. Buatlah cara adil dalam melakukan kerja. Ingat di akhirat esok tak ada yang terlepas.Ubah sikap. Rumah kata pergi. kubur kata mari.....more
Kualiti kakitangan wad bersalin hospital TaipingJururawat dan security di wad bersalin tidak sopan dan bercakap kasar. Ubah sikap dan contohi negara maju. Sikap cakap kasar kepada pelawat dan pesakit ni dah lapok, macam zaman dulu2. Kalau nak jadi negara maju, kena jaga semua, jangan macam negara dunia ketiga. more
jm klinik desa batu 4 kodiang kedahkatanya kami sedia membantu tetapi mengapa bila pesakit pergi untuk c/up bayak plak alasannya.nak keluar melawat la apa la.ada kes luar kawasan yang nak tumpang c/up pon tak terima ka?klinik dah lawa tapi staff macam hampeh.tolong jangan sesuka hati tolak pesakit kesana kesini sebab kami pon ada perasaan.sekiranya kami ni pesakit luar nak ambil perancang ka,nak cucuk anak ka tak boleh ka terima kami?sedangkan kat negeri lain tak kisah pon semua ni?ubah personaliti
tukarkan jika perlu kami inginkan staff yang betul-betul prihatin
more
Layanan Double Standard1. Tiada kemudahan bekas air atau flash dan KEMUDAHAN air panas.
2.Sikap sambil lewa tidak ada kebajikan kepada pesakit.
3.Ada diskrimisasi terhadap pesakit HIV. Membezakan layanan pesakit HIV dan pesakit biasa.
4.Tidak mengindahkan permintaan dan keperluan pesakit.
5.Layanan dan tahap mutu perkhidmatan yang masih ketinggalan, Sistem lama.
6.Dari satu department ke satu department jauh. Tiada kemudahan pengangkutan awam (BAS SHUTTLE)
7.Sikap doktor dan kakitangan hospital memandang rendah dan menganggap pesakit tiada pengetahuan.
UBAH METALITI DAN BUANG SIKAP EGO YANG SUKA MEMANDANG RENDAH KEPADA PESAKIT. MINTA SUPAYA KAKITANGAN HOSPITAL TAIPING MEMPERBAIKI DISPLIN SERTA BELAJAR LAGI DEMI MENAMBAH PENGETAHUAN. more
Layanan Double Standard1. Tiada kemudahan bekas air atau flash dan KEMUDAHAN air panas.
2.Sikap sambil lewa tidak ada kebajikan kepada pesakit.
3.Ada diskrimisasi terhadap pesakit HIV. Membezakan layanan pesakit HIV dan pesakit biasa.
4.Tidak mengindahkan permintaan dan keperluan pesakit.
5.Layanan dan tahap mutu perkhidmatan yang masih ketinggalan, Sistem lama.
6.Dari satu department ke satu department jauh. Tiada kemudahan pengangkutan awam (BAS SHUTTLE)
7.Sikap doktor dan kakitangan hospital memandang rendah dan menganggap pesakit tiada pengetahuan.
UBAH METALITI DAN BUANG SIKAP EGO YANG SUKA MEMANDANG RENDAH KEPADA PESAKIT. MINTA SUPAYA KAKITANGAN HOSPITAL TAIPING MEMPERBAIKI DISPLIN SERTA BELAJAR LAGI DEMI MENAMBAH PENGETAHUAN. more
KOMEN JE RETIKALAU TAU NAK KRITIK HOSPITAL, LAIN KALI KALU SAKIT, JGN PERGI HOSPITAL.U WILL NEVER KNOW HOW THE SITUATION ARE IF U ARE NOT IN THEIR PLACE...THINK PEOPLE, THINK !!!more
jangan tahu nak kritik!!!kakitangan hospital tidak mencukupi... setiap hari keja double... keluar rumah tngk bulan balik kerja tngk bulan... tekanan!!!! cuti xde langsung.... kepada yg suke kritik 2 sila pikir dulu... bagaimana anda ditempat kami????tutup laman web ni... buat aku sakit hati!!!!more
JURURAWAT TAK PATUT DI BAYAR GAJI/ELAUN LEBIH !!!!!!!!!TAK PAYAH BAYAR GAJI LEBIH DKT. NURSE, DAH MEMENG ITU KEJA SEORANG NURSE!NI. KEJAP2 ELAUN NAIK? SEMUA ORG. KEJA TERUK ITU DAH BIDANG MASING2, PASAL APA GAJI LEBIH PULAK? CUBA FIKIR BALIK!!! ORG. YG SAPU SAMPAH PUN TERUK JUGA @ BANDARAN KUTIP SAMPAH LAGI TERUK.NURSE TU KERJA 1 HARI CUTI 2 HARI. TU KIRA MACAM MANA...TU PUN MALAS LAGI SUKA MARAH2, JGN. INGAT HAMPA TU BESAQ SGT.INSAFLAH WAHAI NURSE2 SEKALIAN TURUNKAN / SELARASKAN GAJI 2 ELAUN SEPERTI KERJA2 YG LAIN MENGIKUT TANGGA GAJI YANG SAMA. KERJA TAK PADAN NGAN GAJImore
"Jururawat Yang Suka Membuli."Jika ada jururawat telah mempunyai kursus pos basik
atau mempunyai lebih dari satu kursus serta mempunyai pengalaman berkerja lebih dari 10 tahun, seharusnya kita menghargai pengorbanan, usaha dan titik peluh mereka daripada bertindak memboikot ataupun membuat mereka susah dan tidak aman bertugas. Jika amat mudah sekali untuk mendapatkan kelulusan untuk mengikuti kursus dan lulus dalam peperiksaan kursus dengan mudah, sudah tentu pada masa sekarang, hampir semua kakitangan telah mengikuti satu kursus. Bukan semua yang telah mengikuti satu kursus pos basik sempurna dalam segala hal. Kita semua tidak kira, dari attendan sehingga pangkat konsultan masih belajar. Jika anda masih junior ataupun senior yang belum lagi tidak mempunyai satu kursus pos basik, anda harus faham, kami mengikuti kursus bukanlan untuk menunjuk-nunjuk terutamanya datang dari negeri lain. Kakitangan yang bertugas di Hospital yang menjadi pusat kepada hospital-hospital lain seharusnya jangan cemburu dan marah dengan kami. Kami tidak pernah merebut peluang mana-mana pihak dan semuanya atas daya usaha sendiri, keputusan ketua dan tuhan kerana sebelum ini kami tidak pernahpun bertugas di jabatan anda. Jangan beranggapan dengan memboikot atau membuat kami susah dalam segala adalah cara terbaik sekali untuk menangani masalah diri anda yang masih belum dapat kursus pos basik. Semuanya tidak akan membuat manafaat kepada diri anda dan jabatan. Bagaimana sekiranya anda dianggap menganggu atau mengingkar objektif jabatan kerana enggan berkerjasma dan kerja berpasukan?
Tumpukan kepada kerja anda sekarang daripada terlalu sibuk menganggu ketenteraman staf lain kerana masa tidak akan menunggu anda. Jika kerana masalah keluarga ataupun kewangan, anda harus mencari jalan yang baik dan buat kepututsan sewajarnya. Apa yang paling penting adalah keluarga anda dan kerja anda. Jangan sampai kehilangan kedua-duanya sekali kerana sibuk menjaga tepi kain orang lain. Semasa anda sibuk membuat orang lain susah, orang lain sibuk memajukan diri. Akhir-akhirnya, anda juga akan ketinggalan. more
Sister O&G TaipingSister di O&G Hospital Taiping, hanya mementingkan diri sendiri, tidak ada kebajikan langsung terhadap anggota bawahan beliau,kerja tak tau, cuma pandai bagi arahan saja,ketua apa kalau semua tugas dibebankan kepada anggota bawahan,sedangkan tugas tugas yang sepatutnya beliau handle di arahkan anggota bawahannya uruskan, kalau tak tau kerja sila bersara kerana ramai orang lain yang bolih bekerja dan bekerjasama, yang dia tau cuti dan mc saja, matron tolong ambil perhatian perkara ini, jangan jadi matron kayu.Sister ini tidak berani memikul tanggung jawab, sebagai seorang ketua. Suka menjual nama Matron dan Ketua Jabatan, tiap kali memberi arahan kepada anggota bawahan.Tukarkan saja ka unit lain, atau suruh je bersara daripada makan gaji buta, sebab tidak tau yang mana tugas sister dan yang mana tugas anggota bawahan.more
Timbalan Pengetua Kolej Pembantu Perubatan SerembanMemimpin Kolej Kami ala-ala diktator walhal pengetua sendiri tidak begitu. contohnya denda yang kami terima jika terlambat ke kuliah ialah dikurung di office sepanjang hari.
bayangkan betapa ruginya ilmu yang sepatutnya dapat dipelajari pada hari itu tidak dapat dipelajari gara2 lewat kurang 5 minit. selain itu beliau bercakap kasar thdp sesetengah pelatih.
tukarkan pentadbiran kolej kami kepada pemimpin yang tegas. dan menggunakan 'kepala otak', bukan sekadar nak menunjukkan sifat tegas seperti Adolf Hitler hanya untuk mengampu dan mendapat perhatian 'gajah-gajah'di kementerian sedangkan kami 'pelanduk' mati di tengah2.minta tolong pihak kementerian datang turun padang dengar sendiri luahan hati pelatih2more
Timbalan Pengetua Kolej Pembantu Perubatan SerembanMemimpin Kolej Kami ala-ala diktator walhal pengetua sendiri tidak begitu. contohnya denda yang kami terima jika terlambat ke kuliah ialah dikurung di office sepanjang hari.
bayangkan betapa ruginya ilmu yang sepatutnya dapat dipelajari pada hari itu tidak dapat dipelajari gara2 lewat kurang 5 minit. selain itu beliau bercakap kasar thdp sesetengah pelatih.
tukarkan pentadbiran kolej kami kepada pemimpin yang tegas. dan menggunakan 'kepala otak', bukan sekadar nak menunjukkan sifat tegas seperti Adolf Hitler hanya untuk mengampu dan mendapat perhatian 'gajah-gajah'di kementerian sedangkan kami 'pelanduk' mati di tengah2.minta tolong pihak kementerian datang turun padang dengar sendiri luahan hati pelatih2more
lembab bayar tuntutan perjalanandah lahh lembab nak buat kitaorang punya klaim, dah tu nak quiry plak lagi. buat ajelah. ingat kita nak menipu ke. kerani2 yang dok kat pejabat tu dok mengumpat aje kerjanya. bila tanya pasal klaim, cakap bz la. tapi bila pi tengok, diaorang bukan ada kerja pun. tukarkan aje kerani2 yang malas tu. more
staf nurse salah bagi ubatstaf nurse fieza, klinik alam medik danau kota telah beri ubat alahan yang salah. dan bila keesokan hari datang untuk berjumpa Dr. nurse ersebut dgn kurang ajarnyer beritahu Dr tiada. dan bila sy nak cek record perubatan nurse tersebut tidak memberikan kerjasama.
tukar staf yang lebih profesional dan tahu menghormati pelangganmore
pembantu keselamatan kp 17 muhamaad taufik bin roslan kacau pengawal keselamatan tidak bersopan santun suka mengacau pemandu teksi di hospital ipoh tukar pembantu keselamatan kp 17 tolong ambil tindakan dgn segera more
pembantu keselamatan kp 17 muhamaad taufik bin roslan kacau pengawal keselamatan tidak bersopan santun suka mengacau pemandu teksi di hospital ipoh tukar pembantu keselamatan kp 17 tolong ambil tindakan dgn segera more
kerani bahagian elaun harian teluk intanlambat membuat elaun harian dan menggunakan bahasa yang menyakitkan hati apabila bercakap.tukar kerani atau bagi kerani yang lebih cepat bekerja dan berbudi bahasa.more
Attendant yang gatalSetiap bulan pasti saya dan ayah berkunjung ke Klinik Otpidik Ipoh.Seorang attendant yang bernama Rozi (saya terdengar seorang rakannya memanggil dengan nama tersebut),pada saya tak layak bekerja dengan pakaian seragam.Sebagai seorang jururawat,saya dapat mengenal Cik Rozi ni seorang attendant dari pakaiannya.Kenapa u ni gedik sangat?Jika dapat masuk jumpa doktor di bilik 5, suara u ketawa dapat dengar sampai diluar.dapat berjalan macam itik patah pinggang.Tapi pada pesakit, terutama yang baru kali pertama di klinik otopidik, u ni macam singa lapar yang suaranya macam halilintar membelah bumi.Tukar kelakuan yang gatal.memang doktor ramai yang kacak, tetapi mereka tak pandang kita ni.tolonglah Cik Rozi ubah kelakuan kerana kita sama sama bertugas dengan kerajaan walaupun berlainan daerah.more
Misi unit kecemasan hospital taiping yg kurang ajar.Sorang misi unit kecemasan hosp. taiping nama nuliah pada name tag nya...sombong dan berlagak..minta tanya keputusan darah pun nk marah2 dan tidak patut bekerja di unit penting ini.tukar kan dia aja ke tempat sakit mental..baru tk menyusahkan kami sebagai pesakitmore
KLINIK O&G HOSPITAL MANJUNGDOKTOR PAKAR (PEREMPUAN)BERLAGAK. SAYA DATANG KE JABATAN INI BERTANYAKAN MASALAH ISTERI YANG INGINKAN PENJELASAN BERKAITAN PERIOD BELIAU, TAPI LAYANAN DARI DOKTOR TERSEBUT AMAT MENYEDIHKAN. BOLEH PULA DOKTOR NI KATA CAM NI...NI KLINIK PAKAR,KALAU MASALAH KECIL CAM NI TAK YAH DATANG..NI KLINIK PAKAR.... TAPI DOKTOR NI BOLEH PULA CAKAP AGAK KURANG AJAR...
HARAP NAMA JE PAKAR TAPI SOMBONG.
TUKAR JE DOKTOR YANG LEBIH MESRA PELANGGAN.
more
knpa banyak komen tentang hospital taiping?????????mungkin pengarah mereka bermasalah........ tukar ja pengarah lain....... mesti kurang komen.........more
Database service by YourWebApps.com